שף בריאות ויועצות תזונה

נשים

מטרת הקורס

להעניק ערך מוסף לאלו השואפות ללמוד לימודי שף. הכשרת שפיות למטבחים תעשייתיים עם התמחות בתחום הבריאות וייעוץ התזונה בתחום המזון הבריא. שילוב במגזרים שונים משרות ותפקידי מפתח הקשורים לתחום התזונה. בוגרות הקורס יוכלו לנהל הן מטבח שף כעצמאיות או כשכירות, וכן לעסוק בהתאמת תזונה לצרכי בריאות שונים, או לשמש כיועצות תזונה ולסייע לאוכלוסיות שונות הסובלות מבעיות כגון השמנה, הפרעות אכילה, ציליאק, סוכרת ועוד.

קהל היעד

נשים מתחום המזון, או כאלו השואפות לפתח את הקריירה שלהן, להכיר סגנונות בישול, ולפתח את הבישול המקצועי לסוגיו תוך פיתוח נישה נוספת שתאפשר להן יכולת להתפרנס מתחום הבריאות הפופולרי כיום בעולם, כיועצת מזון אישית או קבוצתית. הבוגרות תקבלה כלים מקצועיים לשילוב בעולם הקייטרינג וההסעדה כאשר הערך המוסף שלהן יהיה הפן הבריאותי שיפתח להן נישות נוספות בעולם התזונה והבישול ותאפשר להן להתמקצע במגוון תחומים שונים: עסק עצמאי של ליין מוצרים בריאים לצרכים שונים, סדנאות בריאות שונות, הפעלת מטבח בריא במוסדות, מעונות ומרכזים בריאותיים וכן לאנשים פרטיים הצורכים תפריט בריא או מותאם אישי.

תכני המסלול

עיוני: בחינת מידת ההשפעה של התזונה והמזון אותו אנו צורכים על מערכות בגוף השונות של האדם. הכרת חשיבות הפעילות הגופנית לעולם התזונה. כיצד משפיעה התזונה על האופן בו אנו לומדים ומתנהגים.היכרות עם מחלקות המטבח השונות

  • סקירה מקיפה של ארבעת אבות המזון (מקורות, מבנה כימי, תפקיד, מדד ועומס גלקימי)
  • הכרה מעמיקה עם עולם הויטמינים והמינרלים, השפעתם וחשיבותם לצורך תפקודי הגוף השונים
  • סיבים תזונתיים, קטניות, דגנים מלאים, אגוזים וזרעים, תבלינים, סוכרים ותחליפים, חלב ותחליפיו סוגי הקמח השונים ותוספי תזונה
  • צמחונות טבעונות
  • חשיבותו של המזון לשם בנייה והתפתחות והשפעותיו הפסיכולוגיות, כיצד מביאים לשינוי תפיסה
  • הקשר בין אנרגיה לתזונה, הכרת התהליכים הכימיים המעורבים בהשמנה והרזייה, עיכול ומטאבוליזם
  • תזונה במעגל החיים-ילדים, בני נוער מבוגרים, גיל שלישי, הריון, מניקות
  • הכרה של הקשר שבין תזונה להתפתחות הילד ולהתפתחות של תהליכי למידה
  • השפעתה של התזונה על בריאותו הכללית של האדם. הכרה של בעיות תזונה ומחלות מודרניות הקשורות בצריכה של מזון כגון כולסטרול, שומנים, סכרת, השמנת יתר, סרטן, מחלות במערכת העיכול, רגישויות ואלרגיות והמלצות.
  • אנטומיה ופיזיולוגיה של האדם.
  • עקרונות יצור מזון – כימיה, טכנולוגיה ואבטחת איכות (תוויות מזון, חומרים פעילים, מזון מהונדס גנטית ומזון פונקציונאלי)

מעשי: בישול בריא בהתאמה לנלמד בשיעור העיוני, לפי נושאי הלימוד, שיעורי בישול גורמה, עוגות וקינוחים בריאים. בנית תפריטים, היכרות עם עולם חומרי הגלם הבריא ואופן הבישול איתם.

  • קיצוץ ושיטות בישול
  • קמחים – קמח מלא, קמח כוסמין, קמח שיפון, קמחים המתאימים לצליאק – קמח טף, קמח תירס, קמח קינואה, קמח טפיוקה
  • שומנים בריאים – שמן קוקוס, שמן זית, שמנים מכבישה קרה וכו'
  • ממתיקים בריאים – דבש, סילאן, סוכר קנים, סוכר קוקוס, תרכיזי פירות טבעיים, פירות בעצמם וכו'.
  • דגנים בריאים – אורז מלא, אורז אדום, קינואה, כוסמת, בורגול, קמח תירס, שיבולת שועל, אמרנט
  • קטניות בריאות – אזוקי, מאש, שעועית על כל סוגיה, חומוס, עדשים, אפונה
  • פירות וירקות – אוצר של טעמים וצבעים
  • בשרים, עופות ודגים – מה בריא ואיך משלבים בתפריט, שיטות בישול בריאות
  • עוגות, חטיפים וממתקים בריאים
  • סלטים – לא מטוגנים ולא שמנים – כיצד מכינים סלטים בריאים
  • מוצרי חלב ותחליפים לרגישים לחלב
  • לחמים ומאפים בריאים, מתוקים ומלוחים
  • איך ממרים מתכון לבריא?
  • אוכל צמחוני, אוכל טבעוני, שילוב תחליפי מזון
  • היכרות עם תהליכי בישול בריאים – אידוי, אפיה, בישול, צלייה כתחליף לטיגון
  • בישול ואפייה לסוכרתיים
  • אפייה ללא גלוטן- לחולי צליאק,
  • בישול דל שומן ומזון דיאטטי
  • בישול דל נתרן ליתר לחץ דם ומחלות לב
  • איך ליישם המלצות של תזונאית במעשה
  • בניית תפריטים בריאים ותמחור

משך הלמידה: 38 מפגשים, כולל פרויקט והתנסות אישית. כל מפגש יכלול שעתים מלאות שיעור עיוני ו-כ5 שעות בישול סה"כ 7 שעות מלאות, כ- 10 שעות אקדמאיות.
בהמשך תינתן אופציה (בתוספת תשלום) לליווי סופרוויז'ן עם התזונאית, אחת לחודש למשך חצי שנה, בקבוצות קטנות.

סגל המרצים: התזונאית הקלינית סוזי גלר, תזונאית ההוליסטית אסתי גדליה, השפית אורנית עובדיה ועוד

נשמע מעניין? מעוניינים שניצור אתכם קשר לגבי פרטים נוספים?

סגירת תפריט