קורס פרופשיונל שף

נשים

ניתן לקבל מימון
לחלק מהקורסים

במידה ואת עוסקת במקצוע שוחק
ועומדת בקריטריון של גיל וותק
ניתן לקבל מימון מלא לקורס.
לפרטים נא לפנות למירית
055-6618899

מטרת הקורס

קורס בישול מקיף המקנה כלים להתפתחות קולינרית החל מהיסודות ועד למטבחי עילית ומנות גורמה. פיתוח חשיבה קולינרית מקצועית. הכשרת התלמידות לעבודה מקצועית במסעדות, בתי מלון, קייטרינג ומטבחים תעשייתיים.

קהל היעד

נשים בעלות זיקה לקולינריה המעוניינות למנף את יכולות הבישול שלהן ולהתמקצע בתחום.

תכני המסלול

 

  • מבוא לקולינריה– התפתחות המטבח המקצועי, הכרות עם המחלקות השונות ובעלי תפקידים.
  • ציוד ומכשור– חשיפה למכשור וציוד מקצועי תוך התאמה לצרכי המקום.
  • שיטות בישול– הכרות עם מגוון שיטות הבישול- קלאסיות וחדשניות והתאמתן לחומרי הגלם.
  • ניהול ותכנון העבודה– כלים לתכנון וארגון של תהליכי עבודה במטבח, יכולת היערכות (M.E.P ) מראש.
  • תורת החומרים– היכרות מעמיקה עם תכונותיהם של חומרי הגלם.
  • תברואת מזון– טיפול נכון בחומרי הגלם, שיטת בשל- צנן. היגיינת המטבח והטבח וכללי בטיחות המזון.
  • טיפול מקדים בחומרי גלם– טיפול בנתחי בשר שונים, פילוט דגים, פירוק עופות והכנות מקדימות.
  • תכנון מנות– כללים מקצועיים לבניית מנות, שילוב מרקמים, טעמים וצבעים. חיבורים נכונים ועכשוויים בין חומרי הגלם.
  • מסביב לעולם– חשיפה לתרבויות שונות, סגנונות בישול ואכילה מגוונים, תבלינים, ריחות וטעמים.
  • מסע בין בצקים– עולם שכולו בצקים , הכנת בצקים מא' ועד ת'.
  • תורת התפריט– הבנת משמעות התפריט, כללים לתכנון תפריט, סוגי תפריטים ותמחור.
  • צילחות– צילחות נכון ומרשים מקפיץ את המנה ומייצר טביעת יד אישית בצלחות הסועדים, הכרות עם טכניקות שונות לצילחות מקצועי.
  • תזונה– כלים בסיסים בהבנת הצורך בתזונה בריאה.
  • יזמות עסקית– פיתוח חשיבה עסקית לבניית עסק עצמאי.
  • כשרות– דיני הכשרות במטבח מוסדי.
  • במהלך הקורס יתקיימו מבחנים מעשיים ועיוניים. בסיום הקורס פרויקט BLACK- BOX  אתגרי לבחינת היכולות שנרכשו במהלך הקורס.

תוצרים

במסלול הפרופשיונל תלמדי להכין מגוון מנות ייחודיות, כגון:

  • סלטים, מנות פתיחה ומנות ראשונות
  • רטבים ומרקים
  • דגים
  • עופות
  • בשרים
  • תוספות
  • אפיה מלוחה
  • מוקפצים
  • קישים
  • צלחות
  • מתכונים מסביב לעולם
  • בישול גורמה

עבודה מעשית

במהלך הקורס נלמד ונתרגל באופן מעשי מלא את כלל טכניקות העבודה, מתכונים יחודיים.
נקבל פרקטיקה מעשית וליווי אישי עד להפקת האירוע (האישי)
הקורס כולל סיור מקצועי.

תעודה

תלמידות המסיימות את הקורס בהצלחה, יקבלו תעודה מקצועית מטעם הקמפוס הקולינרי ומטעם איגוד השפים הישראלי.

תאריך פתיחה:
ב' חשון, 20/10/2020

משך הקורס:
58 מפגשים, בני 7 שעות אקדמאיות (5 שעות מלאות)

10:00-15:00

מנהלת קולינרית: שף אורנית עובדיה

סגל המרצות: סגל ההוראה מורכב ממיטב נשות המקצוע המובילות בתחומן.

 

נשמע מעניין? מעוניינים שניצור אתכם קשר לגבי פרטים נוספים?

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים עד הבית

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים
עד הבית

רוצה להיות ראשונה
לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?