קורס פטיסיירי שף

נשים

מטרת הקורס

מסלול פרימיום שיהפוך את היכולות הקונדיטוריות שלך, לרמת שף קונדיטור. תוך חשיפה מתמדת לטרנדים בינלאומיים. המסלול מקיף את כל יסודות הקונדיטוריה, הפטיסירי והאפייה. החל מקונדיטוריה קלאסית וכלה בקונדיטוריית בוטיק וראווה. המסלול משלב עבודה מעשית אינטנסיבית לאורך כל שלבי הלימוד, בעמדות עבודה אישיות, על מנת לאפשר לכל תלמידה להתנסות בעבודה באורח בלתי אמצעי, כחלק מרכישת המקצוע. בסיום המסלול תוכלי להשתלב בתחום הקונדיטוריה במקומות עבודה מגוונים, או לעבוד כקונדיטורית עצמאית, בקונדיטוריה מקצועית, או קונדיטורית בוטיק ביתית.

קהל היעד

נשים בעלות רקע ואהבה לקונדיטוריה, עם יכולות אסתטיות ומעוף השואפות להפוך את היכולות הקונדיטוריות הביתיות שלהן, לרמה מקצועית ולפתח עסק עצמאי בתחום, או לעבוד בקונדיטוריות, מסעדות ובתי מלון.

תכני המסלול

  • מבוא לגסטרונומיה– טכניקות יסוד, מונחים מקצועיים, שפת הפטיסירי, תברואה ובטיחות מזון.
  • טכנולוגיית מזון– הבנת המבנה של חומרי הגלם, פיזיולוגיה של החומרים ותכונותיהם.
  • שיטות עבודה הנהוגות במטבח המקצועי– טכניקות קלאסיות וחדשניות, כמו טימפרור, אמולסיה, הקצפה, לישה, קיפולי בצק, יצירת קישוטים ודקורציות, ועוד.
  • סודות הקונדיטוריה– הכנה של מוצרי קונדיטוריה מגוונים:
  • בצק פריך, בצק שמרים, בצק עלים, לחמים, מרנגים, טארטים, טארטלטים, פחזניות ופרופיטרולים,
  • עוגות ויטרינה, עוגות בוטיק, עוגות גבינה
  • שוקולד, מוסים, גנאשים, פרלינים ופטיפורים
  • מקרונים
  • קינוחים אישיים
  • קינוחי צלחת, קינוחים בכוסות וקינוחים מיניאטוריים,
  • טראפלס, ממתקים ועוד.
  • הלמידה שמה דגש על טעם, פרזנטציות ועל רמות גימור גבוהות.
  • עיצוב וקישוט עוגות- טכניקות זילוף, בצק סוכר ועוד
  • הדרכה והכוונה ייעודית– כל מה שצריך לדעת כדי לפתוח עסק פרטי: תמחור, עבודה עם ספקים, הזמנת סחורה, חישוב עלויות מזון, התנהלות כללית, הנהלת חשבונות , ניהול והקמת עסק, שיווק ועוד.

עבודה מעשית

ערכת קונדיטור חולצת שף ותיקיית חומר לימודי במתנה.
הקורס אינו כולל נסיעות לסיורים ולאירועים והוצאות חריגות שאינם קשורים באופן ישיר ללימודי המגמה

משך הלמידה: 56 מפגשים , 4.5-5 שעות שבועיות, וכן 10 שעות סטאז' מעשי

סגל המרצות: שף קונדיטור גלית בושי, שף קונדיטור אפרת ליבפרוינד וקונדיטוריות נוספות

נשמע מעניין? מעוניינים שניצור אתכם קשר לגבי פרטים נוספים?

הקמפוס הקולינרי

ביה"ס הגבוה למקצועות הקולינריה
רח' גבעת שאול 40 ירושלים
טלפון: 02-6522227
office@cuca.co.il

הרשמה לניוזלטר שלנו

רוצה להיות ראשונה לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?

עיצוב האתר: פלטפורמה ADV | בנייה: שרי משי שטוב

© All rights reserved culinarycampus.co.il

סגירת תפריט