קורס פטיסיירי שף

נשים

מטרת הקורס

מסלול פרימיום המעניק ידע מקיף בתחום הקונדיטוריה תוך חשיפה מתמדת לטרנדים בינלאומיים. המסלול מקיף את כל יסודות הקונדיטוריה הפטיסרי והאפייה וכולל קונדיטוריה קלאסית, קונדיטוריית בוטיק וראווה. המסלול משלב עבודה מעשית אינטנסיבית לאורך כל שלבי הלימוד. העבודה מתבצעת בעמדות עבודה אישיות כחלק אינטגרלי מרכישת המקצוע. בסיום המסלול ניתן להשתלב בתחום הקונדיטוריה כעצמאית או כשכירה.

קהל היעד

נשים בעלות רקע ואהבה לקונדיטוריה המעוניינות לעסוק בתחום באופן מקצועי.

תכני המסלול

  • מבוא לגסטרונומיה– טכניקות יסוד, מונחים מקצועיים, שפת הפטיסרי, תברואה ובטיחות מזון.
  • טכנולוגיית מזון– הבנת המבנה של חומרי הגלם, פיזיולוגיה של החומרים ותכונותיהם.
  • שיטות עבודה הנהוגות במטבח המקצועי– טכניקות קלאסיות וחדשניות כגון: טמפרור, אמולסיה, הקצפה, לישה, קיפולי בצק, יצירת קישוטים, דקורציות ועוד.
  • סודות הקונדיטוריה– הכנה של מוצרי קונדיטוריה מגוונים: 
  • בצק פריך, בצק שמרים, בצק עלים, לחמים, מרנגים, טארטים, טארטלטים, פחזניות ופרופיטרולים,
  • עוגות ויטרינה, עוגות בוטיק, עוגות גבינה
  • שוקולד, מוסים, גנאשים, פרלינים ופטיפורים
  • מקרונים
  • קינוחים אישיים
  • קינוחי צלחת, קינוחים בכוסות וקינוחים מיניאטוריים,
  • טראפלס, ממתקים ועוד.
  • עיצוב וקישוט עוגות- טכניקות זילוף, בצק סוכר ועוד
  • הדרכה והכוונה ייעודית– כל מה שצריך לדעת כדי לפתוח עסק פרטי: תמחור, עבודה עם ספקים, הזמנת סחורה, חישוב עלויות מזון, התנהלות כללית, הנהלת חשבונות , ניהול והקמת עסק, שיווק ועוד.
  • הלמידה שמה דגש על טעם, פרזנטציות ועל רמות גימור גבוהות.

מתנה למשתתפות

ערכת קונדיטור, חולצת שף, סינר שף ותיקיית חומר לימודי.

משך הלמידה: 56 מפגשים, 5 שעות שבועיות, וכן 10 שעות סטאז' מעשי.

סגל המרצות: הקונדיטורית גלית בושי, שף קונדיטור אפרת ליבפרוינד וקונדיטוריות נוספות

נשמע מעניין? מעוניינים שניצור אתכם קשר לגבי פרטים נוספים?

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות