פרופשיונל שף | גברים

גברים

ניתן לקבל מימון
לחלק מהקורסים

במידה ואת עוסקת במקצוע שוחק
ועומדת בקריטריון של גיל וותק
ניתן לקבל מימון מלא לקורס.
לפרטים נא לפנות למירית
055-6618899

מטרת הקורס

קורס בישול מקיף המקנה כלים להתפתחות קולינרית החל מהיסודות ועד למטבחי עילית ומנות גורמה. פיתוח חשיבה קולינרית מקצועית. הכשרת התלמידים לעבודה מקצועית במסעדות, בתי מלון, קייטרינג ומטבחים תעשייתים.

קהל היעד

גברים בעלי זיקה לקולינריה, המעוניינים למנף את יכולות הבישול ולהתמקצע בתחום.

תכני המסלול

 

  • מבוא לקולינריה– התפתחות המטבח המקצועי, הכרות עם המחלקות השונות ובעלי תפקידים.
  • ציוד ומכשור– חשיפה למכשור וציוד מקצועי תוך התאמה לצרכי המקום.
  • שיטות בישול– הכרות עם מגוון שיטות הבישול- קלאסיות וחדשניות והתאמתן לחומרי הגלם.
  • ניהול ותכנון העבודה– כלים לתכנון וארגון של תהליכי עבודה במטבח, יכולת היערכות (M.E.P ) מראש.
  • תורת החומרים– היכרות מעמיקה עם תכונותיהם של חומרי הגלם.
  • תברואת מזון– טיפול נכון בחומרי הגלם, שיטת בשל- צנן. היגיינת המטבח והטבח וכללי בטיחות המזון.
  • טיפול מקדים בחומרי גלם– טיפול בנתחי בשר שונים, פילוט דגים, פירוק עופות והכנות מקדימות.
  • תכנון מנות– כללים מקצועיים לבניית מנות, שילוב מרקמים, טעמים וצבעים. חיבורים נכונים ועכשוויים בין חומרי הגלם.
  • מסביב לעולם– חשיפה לתרבויות שונות, סגנונות בישול ואכילה מגוונים, תבלינים, ריחות וטעמים.
  • מסע בין בצקים– עולם שכולו בצקים , הכנת בצקים מא' ועד ת'.
  • תורת התפריט– הבנת משמעות התפריט, כללים לתכנון תפריט, סוגי תפריטים ותמחור.
  • צילחות– צילחות נכון ומרשים מקפיץ את המנה ומייצר טביעת יד אישית בצלחות הסועדים, הכרות עם טכניקות שונות לצילחות מקצועי.
  • תזונה– כלים בסיסים בהבנת הצורך בתזונה בריאה.
  • יזמות עסקית– פיתוח חשיבה עסקית לבניית עסק עצמאי
  • כשרות– דיני הכשרות במטבח מוסדי.

במהלך הקורס יתקיימו מבחנים מעשיים ועיוניים. בסיום הקורס פרויקט BLACK- BOX  אתגרי לבחינת היכולות שנרכשו במהלך הקורס.

תוצרים

במסלול הפרופשיונל תלמד להכין מגוון מנות ייחודיות, כגון:

  • סלטים, מנות פתיחה ומנות ראשונות
  • רטבים ומרקים
  • דגים
  • עופות
  • בשרים
  • תוספות
  • אפיה מלוחה
  • מוקפצים
  • קישים
  • צלחות
  • מתכונים מסביב לעולם
  • בישול גורמה

עבודה מעשית

במהלך הקורס נלמד ונתרגל באופן מעשי מלא את כלל טכניקות העבודה,מתכונים יחודיים.

נקבל פרקטיקה מעשית וליווי אישי עד להפקת האירוע (האישי) / מקום התעסוקה.

הקורס כולל סיור מקצועי.

 

ערכת סכיני שף וביגוד מקצועי במתנה.

הערכה בשווי 2,000 ש"ח

תוספות

תלמידים המסיימים את הקורס בהצלחה, יקבלו תעודה מקצועית מטעם הקמפוס הקולינרי ומטעם איגוד השפים הישראלי.

תאריך פתיחה:

משך הקורס:
56 מפגשים, בני 7 שעות אקדמאיות (5 שעות מלאות)

מסלול בוקר: 10:00-15:00 / מסלול ערב: 17:00-22:00

מנהלת קולינרית: אורנית עובדיה

סגל המרצים:
שף קובי פרסול ושף ישראל דודק ושפים ומרצים אורחים

ממיטב אנשי המקצוע המובילים בתחומם.

נשמע מעניין? מעוניינים שניצור אתכם קשר לגבי פרטים נוספים?

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות

חדש באתר!
לומדים לבשל מהבית
עם סדנאות דיגיטליות לפסח

עם אפרת ליבפרוינד
ואורנית עובדיה