פרופשיונל שף | גברים
גברים

ניתן לקבל מימון
לחלק מהקורסים
במידה ואת עוסקת במקצוע שוחק
ועומדת בקריטריון של גיל וותק
ניתן לקבל מימון מלא לקורס.
לפרטים נא לפנות למירית
055-6618899
מטרת הקורס
קהל היעד
תכני המסלול
- מבוא לקולינריה– התפתחות המטבח המקצועי, הכרות עם המחלקות השונות ובעלי תפקידים.
- ציוד ומכשור– חשיפה למכשור וציוד מקצועי תוך התאמה לצרכי המקום.
- שיטות בישול– הכרות עם מגוון שיטות הבישול- קלאסיות וחדשניות והתאמתן לחומרי הגלם.
- ניהול ותכנון העבודה– כלים לתכנון וארגון של תהליכי עבודה במטבח, יכולת היערכות (M.E.P ) מראש.
- תורת החומרים– היכרות מעמיקה עם תכונותיהם של חומרי הגלם.
- תברואת מזון– טיפול נכון בחומרי הגלם, שיטת בשל- צנן. היגיינת המטבח והטבח וכללי בטיחות המזון.
- טיפול מקדים בחומרי גלם– טיפול בנתחי בשר שונים, פילוט דגים, פירוק עופות והכנות מקדימות.
- תכנון מנות– כללים מקצועיים לבניית מנות, שילוב מרקמים, טעמים וצבעים. חיבורים נכונים ועכשוויים בין חומרי הגלם.
- מסביב לעולם– חשיפה לתרבויות שונות, סגנונות בישול ואכילה מגוונים, תבלינים, ריחות וטעמים.
- מסע בין בצקים– עולם שכולו בצקים , הכנת בצקים מא' ועד ת'.
- תורת התפריט– הבנת משמעות התפריט, כללים לתכנון תפריט, סוגי תפריטים ותמחור.
- צילחות– צילחות נכון ומרשים מקפיץ את המנה ומייצר טביעת יד אישית בצלחות הסועדים, הכרות עם טכניקות שונות לצילחות מקצועי.
- תזונה– כלים בסיסים בהבנת הצורך בתזונה בריאה.
- יזמות עסקית– פיתוח חשיבה עסקית לבניית עסק עצמאי
- כשרות– דיני הכשרות במטבח מוסדי.
במהלך הקורס יתקיימו מבחנים מעשיים ועיוניים. בסיום הקורס פרויקט BLACK- BOX אתגרי לבחינת היכולות שנרכשו במהלך הקורס.
תוצרים
במסלול הפרופשיונל תלמד להכין מגוון מנות ייחודיות, כגון:
- סלטים, מנות פתיחה ומנות ראשונות
- רטבים ומרקים
- דגים
- עופות
- בשרים
- תוספות
- אפיה מלוחה
- מוקפצים
- קישים
- צלחות
- מתכונים מסביב לעולם
- בישול גורמה
עבודה מעשית
במהלך הקורס נלמד ונתרגל באופן מעשי מלא את כלל טכניקות העבודה,מתכונים יחודיים.
נקבל פרקטיקה מעשית וליווי אישי עד להפקת האירוע (האישי) / מקום התעסוקה.
הקורס כולל סיור מקצועי.
תוספות
תלמידים המסיימים את הקורס בהצלחה, יקבלו תעודה מקצועית מטעם הקמפוס הקולינרי ומטעם איגוד השפים הישראלי.

תאריך פתיחה:
ט"ז' טבת 31/12/2020,
משך הקורס:
58 מפגשים, בני 7 שעות אקדמאיות (5 שעות מלאות)
מסלול בוקר: 10:00-15:00 / מסלול ערב: 17:00-22:00

מנהלת קולינרית: אורנית עובדיה
סגל המרצים:
שף קובי פרסול , שף אהרון פוליטי ושף ישראל דודק יתכנו שפים מרצים אורחים
ממיטב אנשי המקצוע המובילים בתחומם.
נשמע מעניין? מעוניינים שניצור אתכם קשר לגבי פרטים נוספים?