בישול בריא

נשים

ניתן לקבל מימון
לחלק מהקורסים

במידה ואת עוסקת במקצוע שוחק
ועומדת בקריטריון של גיל וותק
ניתן לקבל מימון מלא לקורס.
לפרטים נא לפנות למירית
055-6618899

מטרת הקורס

הקניית ידע מעמיק וטכניקות מקצועיות בתחום הבישול הבריא, ניצול חומרי גלם בצורה מיטבית. הכרות עם שיטות בישול נכונות, בריאות ומותאמות לחומר הגלם. שימת דגש על 'הבראת' מתכונים.

תכני המסלול

הסדנאות יתנהלו במתכונת פרונטאלית הכוללת מתכונים וטעימות, ויכללו הסברים מקיפים ושלל טיפים ייחודיים.

הקורס כולל:

חיתוך מקצועי – טכניקות וצורות חיתוך מגוונות, תוך התאמתן למנות השונות. סלטים מיוחדים ומזינים.

חלבונים מן הצומח – הכרות מעמיקה עם עולם התוכן הצמחוני, שימושים מגוונים בקטניות, חשיפה למנות פרווה ייחודיות וטעימות.

חלבונים מן החי – דגים – עבודה נכונה עם חומר הגלם, דגים טריים מול דגים קפואים. חיי מדף. שיטות בישול נכונות, בריאות ומותאמות.

פחמימות – משמעות הפחמימה בחיינו וחשיבותה, גיוון בפחמימות וצריכת פחמימות איכותיות.

חלבונים מן החי – בקר – סקירה נרחבת של חלקי הבקר והתאמה לטכניקות הבישול השונות. בשר טרי מול קפוא ומעובד.

לחמים ולחמניות – פירוט ההבדלים בין סוגי הקמחים השונים, שימוש חומרי התפחה, משמעותו של לחם קל, הכנת מגוון לחמים ולחמניות מקמחים שונים.

חלבונים מן החי – עוף והודו – סקירה כללית של חלקי העוף, טרי מול קפוא. חיי מדף. שימוש בעוף והודו בתבשילים שונים ומגוונים.

עוגות – שימוש בסוכרים טבעיים ותחליפים, החלפה והתאמה לעוגות השונות. הכנת עוגות על בסיס פירות, קמחים מלאים / כוסמין וכו'. בחושות / טורטים / שמרים ועוד

מרקים ונלווים – סוגי מרקים: בסיס ירקות / קטניות ודגנים/ צלולים / מעובים / מחיתיים/ קרם. הקפדה ושימת דגש על תהליכי בישול וניצול טעמים מקסימלי ללא שימוש באבקות מרק
ואינסטנטים שונים. צורות הגשה והשלמות נלוות.

עוגיות – קשת רחבה של עוגיות בריאות. קמחים מלאים, קוואקר, אגוזים ועוד. שימוש בשומנים איכותיים.

מטבח חלבי – שימוש במגוון מוצרי חלב תוך הסבר על האסכולות השונות העוסקות באכילת מוצרי חלב. הכנת מאפים, פשטידות, פסטה ועוד, הסבר אודות תחליפים ראויים.

קינוחים – (המנה המותרת) – התוודעות למנת הפינוק ולחשיבותה בתפריט. הכנת מנות מגוונות וטעימות המשתלבות בתפריט הבריא.

תעודה

תעודה מקצועית מטעם בית הספר תינתן בסיום הקורס.
הקמפוס הקולינרי מוכר ע"י איגוד השפים הישראלי.

תאריכי פתיחה:
א' שבט, 27/01/2020

משך הקורס:
12 מפגשים, 18:00-21:00

 

השפית אורנית עובדיה

נשמע מעניין? מעוניינים שניצור אתכם קשר לגבי פרטים נוספים?

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות

חדש באתר!
לומדים לבשל מהבית
עם סדנאות דיגיטליות לפסח

עם אפרת ליבפרוינד
ואורנית עובדיה