תפריט שבועות מושלם
לסעודת חג חלבית

מוקרמים, פסטה, או מרק בצל צרפתי מעודן? לא משנה הסדר אספנו בשבילך את המתכונים הטובים ביותר לסעודת חג חלבית מלאה.

מתכונים והכנה: ציפי כהן שף לאומנות קולינרית | צילום וסטיילינג שושי סירקיס |  פורסם בקטיפה

מרק בצל צרפתי

מרק בצל צרפתי

מרק גורמה מעודן. מעולה בגרסה חלבית עם קרוטונים,
טוסטונים וגבינה צהובה מוקרמת,  וגם בגרסה פרווה או בשרי.
קלאסיקה צרפתית במיטבה.

חומרים:

100 גר' חמאה + 2 כפות שמן או שמן לטיגון
חצי כוס קמח
1.5 ק"ג בצל פרוס
6 שיני שום
2 כוסות יין אדום יבש למרק חלבי או לבן יבש למרק פרווה או בשרי
3 ליטר ציר ירקות או מים למרק חלבי או פרווה או ציר עוף למרק בשרי
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
מעט טימין

להגשה:
250 גר' גבינה צהובה מגוררת

טוסטונים/ קרוטונים:
1 בגט
מלח
פלפל שחור גרוס
2 גבעולי תימין
כפית אורגנו
חמאה או שמן זית למריחה

אופן ההכנה:

  1. מרק- ממיסים את החמאה בסיר גדול, מוסיפים את הבצל הפרוס ומאדים, מערבבים מדי פעם עד להזהבה קלה, כ20 דקות, מוסיפים את השום ומטגנים קלות.
  2. מוסיפים את הקמח לסיר, מערבבים עד לספיגת הקמח וקבלת מרקם דביק במעט.
  3. מוסיפים את היין האדום או הלבן והמים, מתבלים ומביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים במשך 30-40 דק'.
  4. קרוטון – פורסים את הבגט לפרוסות אלכסוניות. או לקוביות מערבבים בקערה את עשבי התיבול והשמן. מברישים בנדיבות את פרוסות הבגט, או קוביות הבגט, מעבירים לתבנית ואופים בטמפ' של 180 מעלות במשך כ – 20-30 דק'.
  5. יוצקים מהמרק לקערה, מניחים פרוסת טוסטון או קרוטונים,
  6. למרק חלבי- מפזרים גבינה צהובה, מחממים בתנור או במיקרוגל, ומגישים מיד כשהגבינה הצהובה נמסה.

פלפל ממולא בחציל קלוי פסטו וגבינות

פלפל ממולא בחציל קלוי פסטו וגבינות
מנה חלבית מופלאה, מתאים כמנה עיקרית צמחונית או כמנת פתיחה

חומרים:

6 פלפלים אדומים
1 חציל גדול קלוי ומקולף
250 גר' גבינה בולגרית או תערובת גבינות (בולגרית, לבנה, צפתית, חמד, פטה לפי הטעם)

לפסטו:
1/2 כוס שקדים קלויים או צנוברים
2 שיני שום
צרור כוסברה או בזיל
יקום ללא הגבעולים
חצי כוס שמן זית

אופן ההכנה:

  1. קולים את הפלפלים השלמים בתנור או על האש,מצננים בתוך שקית מרשרשת סגורה.
  2. מקלפים את הפלפלים ומסירים את ראשי הפלפלים.
  3. מכניסים את חומרי הפסטו למעבד מזון, ומרסקים.
  4. מערבבים בעדינות את בשר החציל הקלוי עם הגבינות והפסטו
  5. ממלאים את הפלפלים במלית החצילים, מסדרים על תבנית ואופים כ15-10- דקות להמסת הגבינות.
  6. טעים חם או קר

סלט בטטות וגבינת חלומי מקורמל בסילאן על מצע עלי בייבי

סלט בטטות וגבינת חלומי
סלט בריאות מפנק, בטעם ומראה מיוחד, בתוספת קוביות גבינת חלומי מוקפצות בסילאן,

חומרים:

4 בטטות
שקית עלי ביבי
תפוח אדום
חצי בצל סגול
ענף סלרי
חצי כוס אגוזי מלך
רבע כוס סילאן
שמן לטיגון
חבילה גבינת חלומי

אופן ההכנה:

  1. בעזרת קלפן, מקלפים רצועות מבטטה אחת, כמו קילוף עד שא"א לקלף יותר. מטגנים בשמן עמוק. מוציאים לפני שהבטטות מקבלות גוון חום. מניחים על נייר סופג , לקבלת צ'יפס בטטה.
  2. חותכים 3 בטטות לרצועות ארוכות, מטגנים במחבת עד שמתרכך, מוסיפים 2-3 כפות סילאן וממשיכים לטגן עד שהבטטות מקבלות גוון מקורמל.
  3. למנה חלבית מטגנים קוביות גבינת חלומי מוסיפים סילאן ומקפיצים עד שמתקרמל.
  4. למנה בשרית משרים קוביות חזה עוף או פרגית בסילאן לחצי שעה. מקפיצים במחבת עד שהבשר משנה את צבעו גם מבפנים ומקבל גוון זהוב.
  5. פורסים את התפוח לפרוסות דקות ומשרים במים עם מיץ לימון או מי שימורי אננס למניעת השחרה. פורסים את הבצל הסגול
  6. מרכיבים את המנה: מערבבים בקערה עלי ביבי, בצל ותפוחים. מסדרים מעל את הבטטות המקורמלות, אם רוצים מוסיפים גבינת חלומי מקורמלת או חזה עוף מקורמל, מפזרים על הכל אגוזי מלך ומעל צ'יפס בטטה. לתוספת מתיקות וטעם, ניתן ל"קשקש" מעט סילאן על הסלט לפני שמוסיפים את צ'יפס הבטטה.

פסטה ברוטב אלפרדו-שמנת ופטריות

פסטה ברוטב אלפרדו
פסטה ברוטב אלפרדו

חומרים:

חבילת פסטה ארוכה רחבה או נודלס רחב או ספגטי
50 גר' חמאה
50 גר' קמח
כוס חלב
כוס שמנת מתוקה
2 משולשי גבינה מותכת
50 גר' גבינה צהובה
מלח ופלפל
קורט אגוז מוסקט
קופסה פטריות שמפניות פרוסות
לבחירה פטריות שימאגי
בצל ירוק או עירית קצוצה לקישוט

אופן ההכנה:

1.מבשלים את הפסטה לפי ההוראות לדרגת אל דנטה-מוכן אך לא רך מדי
2.מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת בצבע חום בהיר מאד ללא גושים.
מוסיפים את החלב ומרתיחים, מוסיפים את השמנת, התבלינים והגבינה ומבשלים עד שמסמיך.
3.מקפיצים את הפטריות הפרוסות במחבת, ומוסיפים לרוטב
4.יוצקים את הרוטב על הפסטה, מפזרים בצל ירוק או עירית קצוצה ומגישים מיד

*לחיסכון בקלוריות, ניתן להחליף את השמנת בעוד כוס חלב ואף לוותר על הגבינה, הטעם יהיה פחות מודגש

סלט פירות טרופי ומוס קוקוס

סלט פירות טרופי ומוס קוקוס

מתכון מופלא לאוהבי הטעמים הטרופיים, מהמטבח האסיאתי.
למתכון בריאותי יותר מוותרים על הסוכר,
ומשתמשים בדיאט טיפ או תחליף סוכר אחר-
כמו דבש, סילאן תרכיז תפוחים או מיץ תפוזים טבעי.

חומרים:

למוס:
2 קופסאות קרם קוקוס
חצי כוס סוכר (או תחליף סוכר)
2 כוסות חלב או מים
4 כפות קורנפלור

לסלט פירות טרופי:
אננס טרי בינוני חתוך לקוביות (או משימורים)
מנגו בינוני חתוך לקוביות
חצי כוס ענבים ירוקים או אדומים (חצויים אם הם גדולים)
כוס מיץ תפוזים סחוט

אופן ההכנה:

1.מבשלים את הפסטה לפי ההוראות לדרגת אל דנטה-מוכן אך לא רך מדי
2.מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת בצבע חום בהיר מאד ללא גושים.
מוסיפים את החלב ומרתיחים, מוסיפים את השמנת, התבלינים והגבינה ומבשלים עד שמסמיך.
3.מקפיצים את הפטריות הפרוסות במחבת, ומוסיפים לרוטב
4.יוצקים את הרוטב על הפסטה, מפזרים בצל ירוק או עירית קצוצה ומגישים מיד

*לחיסכון בקלוריות, ניתן להחליף את השמנת בעוד כוס חלב ואף לוותר על הגבינה, הטעם יהיה פחות מודגש

בואי ללמוד ולהתמקצע במקצועות הבישול והקונדיטוריה בקורסים המקצועיים שלנו בקמפוס הקולינרי, בהם תלמדי בישול, עוגות וקינוחים בטכניקות מקצועיות ובפרזנטציות מושלמות.

השאירו תגובה

כתיבת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

הקמפוס הקולינרי

ביה"ס הגבוה למקצועות הקולינריה
רח' גבעת שאול 40 ירושלים
טלפון: 02-6522227
office@cuca.co.il

טבחות

  • פרופשיונל שף
  • שף בריאות ויועצת תזונה
  • אמנות הבישול לגברים
  • בישול גורמה
  • מטבח עולמי

קולינריה

  • פטיסיירי שף
  • קונדיטורית בוטיק
  • קונדיטוריה מקצועית
  • עיצוב וקישוטי עוגות

עיצוב

  • עיצוב ופיסול קולינרי
  • עיצוב בארים ומתנות

הרשמה לניוזלטר שלנו

רוצה להיות ראשונה לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?

עיצוב האתר: פלטפורמה ADV | בנייה: שרי משי שטוב

© All rights reserved culinarycampus.co.il

×
×

עגלת קניות