קינוחי שבועות מדהימים

לקראת שבועות ליקטנו עבורכן מן המיטב, עוגות גבינה וקינוחים מדהימים בטעמם ובהגשתן , מהשפיות הנבחרות שלנו.

פאי תפוחים גבינה ושמנת:{2 פאי בקוטר 24 סמ}

שבועות -אפרת ליבפרויד
טארט גבינה ותפוחים
הכנה- שף קונדיטור אפרת ליבפרוינד
סטיילינג- מיה ליבנת הרוש
צילום- שירן כרמל

 

מלבד הטעם המדהים של שילוב בין התפוחים החמצמצים והגבינות מתקבלת הפתעה נחמדה בעת חיתוך הפאי .לשדרוג קל ניתן להוסיף לתפוחים מעט אוכמניות, דובדבנים ,או תות קפוא

לבצק:

100 גרם אבקת סוכר

200 גרם חמאה רכה

300 גרם קמח (כ3 כוסות)

1 ביצה

למלית תפוחים:

80 ג. חמאה

6 תפוחי גרנד גדולים קלופים וחתוכים לקוביות

5 כפות סוכר

4\1 כפית קינמון

2\1 כוס פירות אדומים-לבחירה

למלית הגבינה:

1 מיכל גבינה לבנה 5%

1 מיכל גבינת שמנת{נפוליאון}

2\1 כוס סוכר

3 ביצים

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

במעבד מזון או במיקסר מעבדים את החומרים לבצק. מכניסים לשעה למקרר.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומרפדים בו 2 תבניות פאי בקוטר 24.

מכסים את הבצק שבתבנית בנייר אלומיניום מהדקים אותו בעדינות ואופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

הכנת מלית התפוחים:

במחבת רחבה מקפיצים את התפוחים בחמאה כ6 דקות, מוסיפים את שאר החומרים ומקפיצים עוד 2 דקות. מקררים מעט וממלאים את חלקן התחתון של 2 תבניות הפאי

הכנת מלית הגבינה:

בקערה רחבה מערבבים היטב את כל החומרים ושופכים מעל מלית התפוחים, אופים כ30 דקות על 180 מעלות

לקישוט: כאשר הפאי מתקרר ניתן לזלף קצפת בעזרת צנטר עגול חלק

סביב השוליים להמיס כ100 שוקולד לבן למרוח מעל שקף או נייר אפיה ולחכות שהשוקולד יתייבש מעט, בעזרת צלחת או קערה ליצור עיגול שוקולד שקוטרו כקוטר הפאי ואחר כך ליצור עיגול פנימי קטן יותר כדי ליצור מעין טבעת. להקפיא 10 דקות, לשחרר בעדינות ולהניח מעל עיגולי הקצפת. ניתן למלא את ה"חור" שנוצר בפירות אדומים

 

 

עוגת מוס גבינה וריבת חלב (כ-20 מנות אישיות, תבנית בקוטר 22-24 ס"מ או תבנית מלבנית)

 

שבועות- מוס גבינה
שבועות
עוגת מוס גבינה וריבת חלב
שף קונדיטור אפרת ליבפרוינד
סטיילינג- מיה ליבנת הרוש
צילום- שירן כרמל

 

לבסיס פריך:

3 כוסות פירורי וופל או גביעי גלידה או גליליות מפוררות

50 גרם חמאה מומסת

5 כפות סוכר

לקרם גבינה וריבת חלב:

2 מכלי שמנת מתוקה

1 כוס סוכר

2 מכלי גבינה לבנה 5% (500 מ"ל)

¼ כוס סוכר

1 מכל שמנת חמוצה

4\1 כוס שברי וופלים או גליליות טחונים דק

4\1 כוס ריבת חלב

10 גרם ג'לטין מוכן לפי ההוראות שעל האריזה – לבחירה

הכנת הבסיס:

מערבבים 2 כוסות פירורים עם החמאה המומסת והסוכר.(את כוס הפירורים הנותרת שומרים לקישוט). מפזרים כתחתית בתבנית מרובעת בינונית או בתבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ או בתבניות סיליקון אישיות בכל צורה שהיא.

הכנת קרם הגבינה וריבת החלב:

מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה. מנמיכים את מהירות ההקצפה, ותוך כדי הקצפה איטית מוסיפים את שאר הרכיבים(אם מגישים את המעדן קר מאוד, ניתן לוותר על הג'לטין)

יוצקים את הקרם מעל הבסיס.מפזרים מעל הקרם את כוס הפירורים הנותרת ומהדקים מעט כדי שהפירורים ידבקו לקרם.מקפיאים ל5 שעות.

מגישים כמנות אישיות או כעוגה גדולה.

מגישים קר מאוד.

לתוצאה כמו בתמונה ניתן לבנות את העוגה באופן הפוך-מניחים תבנית סיליקון עם שקעים עגולים קטנים על מגש, מעליה מניחים רינג מלביני. קודם יוצקים את המוס ואח"כ מפזרים את הפירורים. מקפיאים 6 שעות ומשחררים.

יוצקים מעט ריבת חלב לתוך השקעים שנוצרו.

מגישים קר מאוד.

מוס גבינה ופרות יער

שבועות- מוס גבינה
שבועות מוס גבינה ופירות יער
הכנה וסטיילינג- שף לאמנות קולינרית ציפי כהן
צילום- תומר בורמד

 

מוס טעים ואלגנטי בטעם של עוד, פינוק אמתי. את הקרמבל ניתן להכין מראש ולהקפיא ולהשתמש בכל פעם לקינוח אחר.

10 כוסות

קרמבל

100 גר' חמאה או מרגרינה

100 גר' סוכר

100 גר' קמח

80 גר' שקדים טחונים

100 גר' שיבולת שועל גסה

לחילופין ניתן להשתמש בפרורי עוגה, או ב100 גר' פרורי ביסקוויטים טחונים ו50 גר' חמאה מומסת

מוס

2 שמנת מתוקה קרה

3/4 כוס סוכר

1 שמנת חמוצה

2 גבינה לבנה

1/2 כוס סוכר

5 כפות אינסטנט פודינג וניל

לציפוי פירות יער-

כוס סוכר

כוס מים

כוס אוכמניות ו/או תותים טריים או קפואים

2 כפות קורנפלור

או קרם פירות יער קנוי

הכנה

קרמבל

מאחדים את כל המרכיבים במעבד מזון בפולסים, לקבלת תערובת פירורית,

שוטחים בתבנית ואופים עד שמזהיב כ20 דקות בחום בינוני.

מוס גבינה

מקציפים שמנת וסוכר לקצפת יציבה,

בנפרד מקציפים את שאר החומרים , ומקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה.

רוטב פירות יער

מכניסים את כל המרכיבים לסיר, מרתיחים תוך כדי ערבוב מתמיד, מבשלים על אש נמוכה עד שמסמיך מעט, כ5 דקות. ומקררים.

לממהרות- ניתן להשתמש בקרם פירות יער קנוי, ולחמם עם מעט מים.

הרכבה

מפוררים את הפרורים, ניתן לטחון שוב במעבד מזון לפרורים דקים יותר.

מניחים שכבת בסיס של פירורים, עם צנטר עגול מזלפים מוס גבינה מעל הפרורים, יוצקים עם כף רוטב פירות יער לכסוי המוס, מקשטים בעלה נענע ומתענגים.

ניתן להרכיב עד יום מראש, ולאכסן במקרר.

את המוס המוכן ניתן לאכסן בנפרד עד 3 ימים מראש

השאירו תגובה

לפוסט הזה יש 3 תגובות

  1. מהממות אתן שאתן ככה נותנות ברוחב לב את המתכונים אין עליכן . הבית ספר הכי שווה עם השפיות המדהימות וכל הצוות הנפלא. אוהבת מחכה כבר לחזור

  2. מדהים אין על הקמפוס הקולינרי
    וכיף לקרוא את זה מאמריקה

  3. היי ציפי יקרה -צרור שלומות,
    נעים למקרא טעים למראה
    ויפה שזכרת אותי
    הפרסומים באופן כללי מרשימים ומדברים בעד עצמם!!!
    יאכלו ענווים וישבעו
    הצלחות בלי סוף,
    דבורה גולדקנופף
    0533180757

כתיבת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

הקמפוס הקולינרי

ביה"ס הגבוה למקצועות הקולינריה
רח' גבעת שאול 40 ירושלים
טלפון: 02-6522227
office@cuca.co.il

טבחות

  • פרופשיונל שף
  • שף בריאות ויועצת תזונה
  • אמנות הבישול לגברים
  • בישול גורמה
  • מטבח עולמי

קולינריה

  • פטיסיירי שף
  • קונדיטורית בוטיק
  • קונדיטוריה מקצועית
  • עיצוב וקישוטי עוגות

עיצוב

  • עיצוב ופיסול קולינרי
  • עיצוב בארים ומתנות

הרשמה לניוזלטר שלנו

רוצה להיות ראשונה לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?

עיצוב האתר: פלטפורמה ADV | בנייה: שרי משי שטוב

© All rights reserved culinarycampus.co.il

×
×

עגלת קניות

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים עד הבית

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים
עד הבית

החלפת סיסמה

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה לקבל מתכונים מקצועיים מצוות השפים שלנו?

בואי להיות הראשונה להתעדכן במבצעים, ומתכונים שלנו.