קינוחים חגיגיים
לפורים ולכל השנה

פורים בפתח וזה הזמן להתכונן עם מתכונים חדשים ומפתיעים. טריו מוס שוקולד ופאי תפוחים שהתחפש לורדים.

טריו מוס שוקולד

מוס טריקולד

סטיילינג – ציפי כהן שף לאמנות קולינרית | צילום – תומר בורמד | פורסם ב'קטיפה

קינוח פרווה בטעם חלבי נפלא, נשמר כמה ימים במקרר או כמה שבועות בהקפאה. למוס חלבי ניתן להמיר את הקצפת הצמחית בשמנת מתוקה.

חומרים:

למוס שוקולד
200 גר' שוקולד מריר
250 מ"ל קצפת צמחית
1/3 כוס ליקר שוקולד
קמצוץ מלח

לשכבת הקפה
250 מ"ל קצפת צמחית
1 שקית אינסטנט וניל
3 כפות קפה נמס
1/3 כוס ליקר קפה

לשכבת הווניל
250 מ"ל קצפת צמחית
1 שקית אינסטנט וניל
1/3 כוס וויסקי או ברנדי
1/2 כוס נוזלים מים

אופן ההכנה:

הכנת השכבת שוקולד
ממיסים שוקולד במיקרוגל או בבן מרי (סיר כפול) ומחממים קצפת צמחית, אך לא להרתיח, לאחד את השוקולד והריץ, ולהוסיף ליקר. יוצקים או מזלפים עם שקית זילוף שכבה ראשונה 1/3 כוס ומקפיאים.

הכנת מוס קפה
מקציפים קצפת, קפה, פודינג ואלכוהול למרקם של מוס.
ממלאים בשקית זילוף עם פתח עגול, מזלפים שכבת מוס קפה מעל שכבת השוקולד ומניחים במקרר לחצי שעה.

הכנת מוס וניל
כמו בשכבת הקפה, מזלפים עם צנטר כוכב שכבה שלישית ומקשטים.

מוס בקישוט ליצנים לפורים

טיפ לפורים
למראה פורימי מקורי, הוסיפו ליצנים משוקולד או אלמנטים פורימים אחרים מעל המוס

פאי תפוחים ורדים

פאי תפוחים ורדים

סטיילינג – ציפי כהן שף לאמנות קולינרית | צילום – תומר בורמד | פורסם ב'קטיפה

פאי תפוחים שהתחפש לורדים, עוגות אישיות טעימות וקלות הכנה, במראה מפתיע של ורדים פורחים

חומרים:

בצק פילאס או בצק עלים
4 תפוחים
מיץ מחצי לימון
רבע כוס סוכר
מים
ריבת תות
תבנית אישית או תבנית שקעים ומנג'טים

אופן ההכנה:

חותכים את 2 צדדי התפוחים ללא הליבה, מסירים את 2 הרבעים הנותרים מהצדדים, ופורסים לפרוסות דקות,

מכניסים את כל הפרוסות לקערה, מוסיפים מיץ לימון וסוכר ומעט מים, ומערבבים. מחממים במיקרוגל כ5 דקות לריכוך. לחילופין מעבירים את כל הפרוסות לסיר , מוסיפים מיץ לימון וסוכר ומכסים במים, מביאים לרתיחה, מבשלים 2 דקות לריכוך.

פותחים את הבצק, חותכים רצועה עם גלגלת, מורחים ריבה,

מסדרים בקצה הבצק את פרוסות התפוחים רודפים אחד על השני, מקפלים את הבצק מעל קצה התפוחים, ומשאירים את קצוות התפוחים בולטים מעבר לבצק.

מגלגלים את הרצועה, נזהרים שהפרוסות לא יזוזו ויתפרקו.

מעבירים לתבנית שקעים מסיליקון, או כל תבנית שקעים עם מנז'ט.

אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שהבצק מוכן.

טעים חם או קר.

השאירו תגובה

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. הטריו מוס שוקולד נשמע מעולה.
    אני מתכננת להכין אותו.
    לכמה כוסות קינוח מספיקה הכמות הזו?

כתיבת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

הקמפוס הקולינרי

ביה"ס הגבוה למקצועות הקולינריה
רח' גבעת שאול 40 ירושלים
טלפון: 02-6522227
office@cuca.co.il

טבחות

  • פרופשיונל שף
  • שף בריאות ויועצת תזונה
  • אמנות הבישול לגברים
  • בישול גורמה
  • מטבח עולמי

קולינריה

  • פטיסיירי שף
  • קונדיטורית בוטיק
  • קונדיטוריה מקצועית
  • עיצוב וקישוטי עוגות

עיצוב

  • עיצוב ופיסול קולינרי
  • עיצוב בארים ומתנות

הרשמה לניוזלטר שלנו

רוצה להיות ראשונה לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?

עיצוב האתר: פלטפורמה ADV | בנייה: שרי משי שטוב

© All rights reserved culinarycampus.co.il

×
×

עגלת קניות

רוצה להיות ראשונה
לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?