פררו רושה ופוקאצ'ת
גבינות וירקות

אז כרגיל,
אנחנו אוהבים לפנק אתכם במתכונים טובים
המתכונים המפנקים של אפרת ליבפרוינד
אחד מתוק ואחד מלוח
והכי חשוב… מפנק.

פררו רושר

פררו רושה של אפרת ליבפרוינד

מתכון: שף קונדיטור אפרת ליבפרוינד

(כ-25 כדורים)

פררו רושר הוא ממתק כדור שוקולד מפורסם. כל כדור פררו רושר מורכב מאגוז לוז קלוי שלם הטמון במעטה קרם אגוזים ומצופה בשכבת שוקולד מריר ובשבבי אגוזים. מעולה בגרסת הפרווה!

חומרים:

למילוי אגוזי לוז:
50 גרם (1/2 חבילה) גליליות במילוי קרם אגוזים
100 גרם (כוס + כף) אגוזי לוז קלויים בלי מלח, טחונים דק
100 גרם (1/2 כוס) מחית נוגט
100 גרם שוקולד מריר מומס
3 כפות שמן

למילוי שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
180 גרם שמנת מתוקה או צמחית
3 כפות ליקר תפוזים או ליקר שוקולד
25 אגוזי לוז שלמים קלויים, בלי מלח

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
5 כפות שמן
50 גרם אגוזי לוז קצוצים או ברס (אגוזים קצוצים ומסוכרים)

אופן ההכנה:

אופן הכנת מילוי אגוזי הלוז:
טוחנים במעבד מזון את הגליליות עם האגוזים, מחית הנוגט, השוקולד והשמן לתערובת אחידה.
מכניסים את התערובת לשקית זילוף מקררים אותה במקרר חצי שעה.

אופן הכנת מילוי השוקולד:
מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה מעל השוקולד הקצוץ. ממתינים דקה ומערבבים היטב. מוסיפים ליקר ומערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה.
מכניסים את המילוי לתוך שקית זילוף.
לתוך תבנית סיליקון בצורת כדורים יוצקים מעט ממילוי השוקולד. לתוך מילוי השוקולד יוצקים את מילוי אגוזי הלוז ובתוך מילוי אגוזי הלוז משקיעים אגוז לוז שלם. יוצקים עוד ממילוי האגוזים ומסיימים עם מילוי השוקולד

אופן הכנת הציפוי:
ממיסים את השוקולד, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. מוסיפים את האגוזים הקצוצים.מנחיחם את הציפוי בקופסא קטנה
מוציאים את הכדורים מהמקפיא ומשחררים מהתבנית נועצים בראש כל כדור קיסם וטובלים את הכדור בציפוי השוקולד. מניחים על נייר אפייה ונותנים לשוקולד להתייבש. שומרים את כדורי הפררו רושר בהקפאה עד חודש.

פוקאצ'ת ירקות קלויים וגבינות

פוקאצת ירקות קלויים אפרת ליבפרוינד

מתכון: שף קונדיטור אפרת ליבפרוינד

3 פוקאצות עגולות שדרוג נפלא לפוקאצ'ה הקלאסית.מהווה ארוחה של ממש בתוספת סלט טרי.

חומרים:

לבצק פוקאצ'ה:
6 כוסות קמח
2 כפות שמרים יבשים
2\1 כוס סוכר
2\1 כוס שמן קנולה או שמן זית
2\1 1 כף מלח
2\1 3 כוסות מים

לירקות:
2 פלפלים חתוכים לקוביות
חציל קטן חתוך לקוביות
בטטה קטנה חתוכה לקוביות
1 בצל סגול חתוך לקוביות
2 קישואים מזן זוקיני חתוכים לקוביות
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
100 גרם גבינה מלוחה מפוררת
מעט שמן זית לפיזור
מלח גס
רוזמרין יבש

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל חומרי הבצק בקערה גדולה (אין צורך להשתמש במיקסר!) לבצק מאוד מאוד נוזלי.עוטפים את הקערה בניילון ומניחים לתפוח כשעתיים.
מחלקים את הבצק לשלוש. בעזרת ידיים רטובות מניחים את הבצקים הדביקים ב3 תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ או שמניחים את הבצק על מגשים מרופדים בנייר אפיה ומסדרים אותם בצורת עיגול.
מפזרים את הירקות והגבינות מעל הבצקים,מזרזפים מעל מעט שמן זית רוזמרין יבש ומלח גס
אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות כ45 דקות עוד עד השחמה יפה.

השאירו תגובה

כתיבת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

הקמפוס הקולינרי

ביה"ס הגבוה למקצועות הקולינריה
רח' גבעת שאול 40 ירושלים
טלפון: 02-6522227
office@cuca.co.il

טבחות

  • פרופשיונל שף
  • שף בריאות ויועצת תזונה
  • אמנות הבישול לגברים
  • בישול גורמה
  • מטבח עולמי

קולינריה

  • פטיסיירי שף
  • קונדיטורית בוטיק
  • קונדיטוריה מקצועית
  • עיצוב וקישוטי עוגות

עיצוב

  • עיצוב ופיסול קולינרי
  • עיצוב בארים ומתנות

הרשמה לניוזלטר שלנו

רוצה להיות ראשונה לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?

עיצוב האתר: פלטפורמה ADV | בנייה: שרי משי שטוב

© All rights reserved culinarycampus.co.il

×
×

עגלת קניות

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים עד הבית

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים
עד הבית

רוצה להיות ראשונה
לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?