פרוייקט לט"ו בשבט – אבטיח של ורדים

אומנות הגילוף התאילנדי

פרוייקט בשלבים

 

אבטיח מגולף
אומנות הגילוף התאילנדי
גילוף וסטיילינג- שף לאמנות קולינרית ציפי כהן, מאסטר לגילוף תאילנדי
צילום – מרים בוקשפן
פורסם בקטיפה

 

אומנות הגילוף בפירות וירקות, מקורה בשיטה עתיקת יומין, באסיה- תאילנד וסין, כיום היא מקבלת עדנה חדשה ברחבי העולם, ומתאימה לקישוט אירועים, מזנונים ועיצובי יוקרה.

עיצוב וגילוף בפירות וירקות, אינו מצריך חומר או מכשור רב, אלא רק פרי, סכין ויד ענוגה. הפרי המפוסל מעשיר את האווירה במראה אומנותי , צבעוני ומעניין שלא ישכח במהרה.

בין אם הנך מקצוענית או חובבנית, תוכלי בקלות לעצב מגשים ועיצובים מיוחדים לכל שולחן או מזנון. בהוראות שלב אחרי שלב, תוכלי לגלף פרח אומנותי על קליפת האבטיח בשיטת גילוף תאילנדית, שיביא לקריאות התפעלות מכל הסובבים, ולעצב במזנון בשילוב פירות או פיסולים שונים.

לאחר האירוע, ניתן לפרוס את האבטיח ולהשתמש בפרי לאכילה.

ניתן לשמור את האבטיח במקרר, עטוף בבד רטוב, ולהשתמש בו ליותר מאירוע אחד.

הוראות:

לפני שמתחילים, חשוב לבחור אבטיח בעל קליפה אחידה , ללא פגמים, ולגלף כאשר האבטיח בטמפרטורת החדר, גם בחורף ניתן להשיג אבטיחים מהזנים הקטנים אשר נקראים זני חורף. או לגלף על מילונים באותה הצורה.

גילוף ופיסול דורשים תרגול מספר פעמים עד אשר מגיעים לתוצאה הרצויה.

החומרים הדרושים:

אבטיח עם קליפה קשה וחלקה מפגמים

סכין טורנה או סכין גילוף תאילנדי עם שפיץ דק

פירות לקישוט

הוראות הכנה:

  1. שטפי את האבטיח ויבשי
  2. קלפי את הקליפה הירוקה בעזרת קלפן רחב או סכין טורנה
  3. בעזרת סכין גילוף תאילנדית או סכין טורנה, חרצי עיגול בעומק ס"מ עד 2 ס"מ ובזווית ושרה פנימה, קלפי רצועה בזווית של 45 מעלות מסביב לעיגול על מנת לעגל את העיגול פנימה.
  4. בעזרת הסכין, גלפי עלי כותרת פנימיים: באזור האלכסוני, חתכי צורה של עלה כותרת פנימי בזווית כמעט ישרה, וקלפי מתחת על מנת להדגיש את עלה הכותרת שנוצר. מגלפים עלה כותרת נוסף בצורה רודפת, כאשר עלה אחד מתחיל קצת לפני שהעלה הקודם הסתיים. 
  5. ממשיכים כך אחד אחרי השני עד אשר מסיימים לגלף עלי כותרת בכל השטח הפנימי של העיגול.
  6. קלפי רצועה אלכסונית בזווית של 45 מעלות, מסביב לעלים הפנימיים להגדלת פני השטח ולהבלטת העלים הפנימיים.
  7. גלפי עלי כותרת חיצוניים: כדי לגלף עלים חיצוניים, צריך לגלף בזווית שטוחה, צורת עלה פתוח, ולהוציא את בשר הקליפה, לאחר מכן לגלף את עלה הכותרת בזווית אלכסונית בצורה של העלה ולקלף מתחתיו כדי להבליט אותו. ממשיכים עוד עלי כותרת בצורה זו כאשר כל עלה מתחיל קצת לפני שהעלה הקודם מסתיים. 
  8. ניתן להסתפק בשורה אחת של עלי כותרת פתוחים או להוסיף שורה נוספת לפרח גדול ופתוח יותר.
  9. גלפי פרח נוסף: על מנת לגלף פרח נוסף, חורצים עיגול נוסף קטן יותר, צמוד לפרח המגולף, ומקלפים סביב כמו בפרח הקודם מעל הפרח הקודם. חוזרים על הפעולות 4-7 של הורד הקודם, את העלים החיצוניים מגלפים עד המפגש עם הפרח הקודם, כך נוצר מראה של ורד מתחת לורד.
  10. גלפי עלים :מסביב לפרחים מגלפים עלים, מגלפים את צורת העלים מכיוון העלה, כאשה חוד הסכין בזווית לכיוון הפרח, קודם מגלפים את הצורה ומוציאים מעט מהקליפה, לאחר מכן  מגלפים את העלה בצורה שהכנו, בזווית אלכסונית לתוך בשר האבטיח, לאחר מכן, מקלפים מסביב לעלה כדי להבליט אותו.
  11. חוזרים על הפעולה מסביב לפרחים, עד אשר האבטיח מלא בעלים לפי רצונך.
  12. מסביב לעלים מקלפים שכבה דקה וארוכה כדי להבליט את כל התמונה.
  13. הניחי על מזנון או מגש, הוסיפי פירות או פרחי ירקות מגולפים
  14. ניתן לרסס בספריי שמן להברקה,
  15. לשמירת הטריות לאורך זמן האירוע, ניתן לרסס בספריי עם מים מדי שעה
    אבטיח מגולף
    אומנות הגילוף התאילנדי
    גילוף וסטיילינג- שף לאמנות קולינרית ציפי כהן, מאסטר לגילוף תאילנדי
    צילום – מרים בוקשפן
    פורסם בקטיפה

     

גילוף ורד פשוט מסלק או קולרבי

ורדים מסלק
גילוף- שף לאמנות קולינרית ציפי כהן

 

הוראות הכנה:
  1. בוחרים סלק או קולרבי בגודל הרצוי, ומקלפים את הקליפה. שוטפים ומיבשים.
  2. בעזרת סכין טורנה, מגלפים עלי כותרת מעוגלים מסביב לירק, בזווית אלכסונית לעומק כלפי מטה. עלי הכותרת נוגעים אחד בשני ולא עולים אחד על השני.
  3. מקלפים רצועה של ירק מתחת לעלי הכותרת כדי להבליט אותם, בזווית אלכסונית, מקפידים שחוד הסכין יהיה לכיוון עלי הכותרת ויגע בהם , אך לא יחתוך אותם. במידה והסכין לא תיגע בעלי הכותרת לא ייוצר קילוף.
  4. חוזרים על הפעולה שוב בשורה הפנימית, מקפידים שלא לחתוך את עלי הכותרת מהאיזור העליון, אלא מהצד. ושגובה עלי הכותרת הפנימיים יהיה בגובה עלי הכותרת החיצוניים. ומקלפים מתחת לעלים כדי להבליט אותם, חוזרים על הפעולה שוב ושוב , עד אשר אין מקום יותר לעוד שורות של עלים. ועד שהפרח מוכן.
  5. משרים את הירק במי קרח לפחות חצי שעה על מנת להקשות אותם ולשמור עליהם רעננים לאורך זמן. ועל מנת שהסלק לא יכתים. ניתן לשמור במקרר כמה ימים, אם מחליפים את המים בכל יום.

     

     

השאירו תגובה

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. Hi I live in montreal canada
    During the winter my daughter almost 18 years old learned fruit carving, she made beautiful stuff (I can send you some samples that she made) and now, she wants to learn to make platters and present them nicely.
    עיצוב ברים ומתנות She also want to learn to make nice bar –

    i am thinking if it is possible to arrange for her these 2 courses in the summer to take private for 2 weeks .
    please get back to me and let me know
    thank you

    she does not need to learn the carving itself but can have some tips and tricks

כתיבת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

הקמפוס הקולינרי

ביה"ס הגבוה למקצועות הקולינריה
רח' גבעת שאול 40 ירושלים
טלפון: 02-6522227
office@cuca.co.il

טבחות

  • פרופשיונל שף
  • שף בריאות ויועצת תזונה
  • אמנות הבישול לגברים
  • בישול גורמה
  • מטבח עולמי

קולינריה

  • פטיסיירי שף
  • קונדיטורית בוטיק
  • קונדיטוריה מקצועית
  • עיצוב וקישוטי עוגות

עיצוב

  • עיצוב ופיסול קולינרי
  • עיצוב בארים ומתנות

הרשמה לניוזלטר שלנו

רוצה להיות ראשונה לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?

עיצוב האתר: פלטפורמה ADV | בנייה: שרי משי שטוב

© All rights reserved culinarycampus.co.il

×
×

עגלת קניות

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים עד הבית

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים
עד הבית

רוצה להיות ראשונה
לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?