פרוייקט חופשה

נצלי את החופשה להתנסות במטבח, תוכלי לשתף את בנותיך בחוויה קולינרית משותפת ולהכין יצירות נפלאות.

'עוגת' לחם בצל בקישוט פרחי ירקות

שף לאמנות קולינרית ציפי כהן

לחם בצל
עוגת לחם בצל וגבינת שמנת
הכנה וסטיילינג – שף לאמנות קולינרית ציפי כהן . צילום -תומר בורמד

 

'עוגה' יפיפייה המזכירה עוגת קצפת מתוקה, מדובר על בצק לחם אפוי ברינג עגול, ממולא בשכבות של ממרח ומעוטר בגבינת שמנת ופרחי ירקות.

מתאים כמנת פתיחה לארוחה חגיגית, מתאים גם לאירוח, ימי הולדת, ולאנשים המתנזרים מסוכר.

למי שאין סבלנות לזילופים וקישוטים, ניתן להכין את הבצק וליצור לחמניות או סנדויצ'ים בטעם מופלא.

לחם בצל

החומרים הדרושים:

1 קג' קמח

1 כף שמרים יבשים

1 כוס בצל מטוגן משקית קנויה

כף מלח

כף סוכר

1/2 2 כוסות מים פושרים

3 כפות שמן זית מזוכך

אופן ההכנה:

שמים בקערת המערבל את השמרים אח"כ את הקמח, ושאר המרכיבים פרט לשמן. מערבלים את הבצק בזרוע הלישה עד שמתאחד, מוסיפים בהדרגה את השמן וממשיכים ללוש כ7-10 דקות עד לקבלת בצק גמיש ורך שאינו דביק.

מניחים את הבצק לתפיחה מכוסה, במקום חמים עד שמכפיל את נפחו.

צובטים את הבצק להורדת הנפח, מכינים כדורים ללחמניות, או ממלאים רינגים כמה אישיים או רינג של עוגה בקוטר 16 ס"מ.

הבצק אמור למלא 2/3 מגובה הרינג

משאירים לתפיחה כרבע שעה, מורחים בביצה ואופים

כחצי שעה עד שמזהיב.

מקפידים לא לאפות מדי שיישאר רך.

לקישוט ה'עוגות':

החומרים הדרושים:

ק"ג גבינת שמנת או 8 מכלי שמנת חמוצה

ממרח עגבניות מיובשות, טפנד זיתים או פסטו.

(ניתן לגוון בממרחים שונים לפי הטעם ולמרוח ממרח אחר במקום גבינת שמנת)

לבחירה ירקות פרוסים למילוי

לפרחי ירקות- גזר, עגבניות קשות , עגבניות שרי קשות, קולרבי, חסה, עירית, שמיר , פטרוזיליה או עלי מיקרו אחרים.

אופן  הכנה:

מישרים את ה'עוגות', פורסים את ה'עוגות' ל3 קומות, מורחים ממרח אחר בכל קומה, ומערימים את השכבות, מורחים גבינת שמנת מעל ומסביב ל'עוגה', ממלאים שקית זילוף עם צנתר כוכב בגבינת שמנת ומזלפים כוכבים או שבלולים מסביב ל'עוגות' מקשטים בחסה, עלי מיקרו, פטרוזיליה או שמיר, מוסיפים פרחי ירקות.

להכנת גבינת שמנת ביתית– יוצקים שמנת חמוצה לתוך חיתול בד הפרוס במסננת . אוספים את הקצוות ומניחים מעל קערה עמוקה כמה שעות להגרת הנוזלים. המרקם צריך להיות כמו גבינת שמנת במרקם רך.

קישוט פרחי ירקות

פרח עגבנייה– מקלפים עגבנייה קשה מהצד העליון (לא בצד של העיגול הירוק) מסביב לעגבנייה עד לסיום קילוף כל העגבנייה. מקפידים שהקליפה לא תשבר. מגלגלים את רצועת הקליפה ליצירת ורד.

פרח עגבנית שרי– בעזרת סכין חדה חותכים את העגבנייה במרכזה בצורת זיגזג. מקפידים שכל המשולשים יתחברו ביניהם וצרו רצף מסביב לעגבנייה. מנתקים את 2 החצאים שנוצרו ומקבלים 2 פרחים.

פרחי גזר – מקלפים גזר בעזרת קולפן חריצים, פורסים פרוסות דקות.

או מקלפים מהקצה בצורה ספירלית פרחים עם עומק.

פרח קולרבי– פורסים פרוסה דקה של קולרבי, קורצים פרח בעזרת קורצן עוגיות בצורת פרח. צובעים במרכז בצבע מאכל צהוב או מעט כורכום.

ניתן לפסל פרח קולרבי תלת מימד.

עוגת לחם בצל מעוצבת
עוגת לחם בצל וגבינת שמנת
הכנה וסטיילינג שף לאמנות קולינרית ציפי כהן

השאירו תגובה

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. תודה!

  2. רעיון יפיפה לשדרוג ארוחת ערב חגיגית!

כתיבת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

הקמפוס הקולינרי

ביה"ס הגבוה למקצועות הקולינריה
רח' גבעת שאול 40 ירושלים
טלפון: 02-6522227
office@cuca.co.il

טבחות

  • פרופשיונל שף
  • שף בריאות ויועצת תזונה
  • אמנות הבישול לגברים
  • בישול גורמה
  • מטבח עולמי

קולינריה

  • פטיסיירי שף
  • קונדיטורית בוטיק
  • קונדיטוריה מקצועית
  • עיצוב וקישוטי עוגות

עיצוב

  • עיצוב ופיסול קולינרי
  • עיצוב בארים ומתנות

הרשמה לניוזלטר שלנו

רוצה להיות ראשונה לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?

עיצוב האתר: פלטפורמה ADV | בנייה: שרי משי שטוב

© All rights reserved culinarycampus.co.il

×
×

עגלת קניות

רוצה להיות ראשונה
לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?