פטה כבד ופטריות

המיוחד במנה, זו צורת ההגשה, מעטפת מלפפון מיוחדת ובפנים מסתתרת הפתעה.
תוכלו להשתמש במעטפת גם כדי להגיש מלית חגיגית אחרת.
מבין המתכונים לפסח

פטה כבד ופטריות

פטה-כבד-ופטריות

פטה כבד במעטפת מיוחדת. הכנה וסטיילינג: ציפי כהן. צילום: תומר בורמד. פורסם בקטיפה

המיוחד במנה, זו צורת ההגשה, מעטפת מלפפון מיוחדת ובפנים מסתתרת הפתעה.
תוכלו להשתמש במעטפת גם כדי להגיש מלית חגיגית אחרת.
מבין המתכונים לפסח

חומרים:

300 גר' כבד צלוי
3 בצלים גדולים פרוסים
חצי סלסילה פטריות טריות פרוסות
3 ביצים קשות
כף דבש
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן

לקישוט:
מלפפונים לפי מספר המנות
פרחי גזר
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום
חצי כוס שמן זית

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מפעם לפעם עד להזהבה. יש להקפיד על אש נמוכה וטיגון ממושך. להוסיף את הפטריות ולטגן עוד 5 דקות, להוסיף את הכבדים, והדבש ולטגן עוד 10 דקות. להעביר את כבדים עם הבצל והפטריות, הביצים והתבלינים למעבד מזון ולעבד למסה חלקה.
בעזרת קלפן, מקלפים מלפפון לאורכו כמה פעמים מכל צד לקבלת רצועות מלפפון דקות.
מרכיבים רצועות מלפפון אחד על השני בצורה ספירלית, בתבניות שקעים בינוניות, או בצלוחיות קטנות. ממלאים בפטה כבד, ומכסים בקצוות המלפפונים. משאירים במקרר להתייצבות.

רוטב פטרוזיליה לקישוט-
מכניסים למעבד מזון חופן פטרוזיליה ללא גבעולים, שמן זית ושום, וטוחנים בפולסים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

להרכבת המנה:
מניחים כף מהרוטב על הצלחת ומושחים בעזרת קיסם לצורת כוכב.
מחלצים את הפטה מהשקעים ומניחים מעל הרוטב, ניתן לקשט בפרח מגזר.
לגיוון- למנה פרווה, ניתן להחליף את הכבדים בחציל גדול מטוגן ולהשמיט את הדבש.

השאירו תגובה

כתיבת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

הקמפוס הקולינרי

ביה"ס הגבוה למקצועות הקולינריה
רח' גבעת שאול 40 ירושלים
טלפון: 02-6522227
office@cuca.co.il

טבחות

  • פרופשיונל שף
  • שף בריאות ויועצת תזונה
  • אמנות הבישול לגברים
  • בישול גורמה
  • מטבח עולמי

קולינריה

  • פטיסיירי שף
  • קונדיטורית בוטיק
  • קונדיטוריה מקצועית
  • עיצוב וקישוטי עוגות

עיצוב

  • עיצוב ופיסול קולינרי
  • עיצוב בארים ומתנות

הרשמה לניוזלטר שלנו

רוצה להיות ראשונה לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?

עיצוב האתר: פלטפורמה ADV | בנייה: שרי משי שטוב

© All rights reserved culinarycampus.co.il

×
×

עגלת קניות

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים עד הבית

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים
עד הבית

רוצה להיות ראשונה
לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?