סלטי בריאות
ישירות מהטבע

הפעם שני סלטים בריאים, טעימים ומשדרגים כל ארוחה.
סלט אדממה עשיר בחלבון מלא, התומך בתהליך הגדילה ובניית השרירים.
וסלט ירקות עשיר בצבעים ישירות מהטבע. לכל צבע של ירק תכונות וויטמינים אחרים, כך שהגיוון בין צבעי הירקות השונים נותן את כל המכלול במנה אחת טעמה ובריאה.

סלט אדממה

סלט אדממה

מתכון: השפית מירי זורגר
צילום וסטיילינג מנוחי הכסטר
 

אדממה – תרמילי צמח ירוקים בהירים ומעט שעירים הדומים לשעועית ירוקה גדולת ממדים. אם פותחים את התרמילים השמנים מגלים פּוֹלים ירוקים וחלקים. אלה הם למעשה פולי סויה..

רובנו מכירים את הסויה דווקא מתוצרי הלוואי שלה – ובראשם הרוטב המלוח המגיע מהמטבח האסייתי. אולם פולי הסויה בצורתם הטבעית הינם בריאים ומזינים במיוחד. באדממה יש תכולה גבוהה של חלבון מלא, התומך בתהליך הגדילה ובניית השרירים. בנוסף יש בסויה תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים, המסייעים לפעילות מערכת העיכול, וגם תכולה גבוהה של ויטמינים ומינרלים כגון סידן וברזל. סידן, כידוע, מסייע לשמירה על בריאות העצמות והשיניים, ואילו ברזל חיוני להתפתחות, לגדילה ולתפקוד תקין של הגוף. יתרונות נוספים של האדממה לתזונה טמונים בעובדה כי הם אינם מכילים כולסטרול, דלים בשומן רווי ועשירים בשומן רב בלתי רווי. מכיל חומצה פולית, כולין ונוגדי חמצון. להפחתת מחלת הסרטן, נוגד דלקת, יעיל לתפקוד הגוף, עוזר למניעת דיכאון ואיכות שינה.

חומרים:

1 חב אדממה קלופים
7-8 צנוניות פרוסות דק
4-5 בצלים ירוקים קצוצים
10 זיתי קלמטה פרוסים
7-8 עגבניות שרי חתוכות ל 4
מעט מיץ לימון טרי
1 בצל קצוץ
1/3 כוס שמן
1 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור גרוס טרי

להגשה
שומשומים בצבעים מטוגנים קלות
עלי מיקרו

אופן ההכנה:

טגני את הבצלים עד להשחמה קלה
הוסיפי את האדממה וטגני תוך כדי הקפצה
תבלי
הוציאי את האדממה והעבירי לקערה
הוסיפי את שאר הרכיבים וערבבי
טעמי ותקני תיבול
פזרי ושמשומים והגישי

ירקות מוקפצים בתיבול זנגוויל

ירקות מוקפצים בתיבול זנגוויל

מתכון: ציפי כהן
צילום וסטילינג: שושי סירקיס

עוד מנה מוצלחת מהמטבח הסיני. היתרון הגדול בבישול הסיני בהקפצה במחבת ווק הוא ריכוך קל בלבד, מה ששומר על כל הערכים התזונתיים, הוויטמינים והמינרלים של הירקות. בנוסף, לכל צבע של ירק תכונות וויטמינים אחרים, כך שהגיוון בין צבעי הירקות השונים נותן את כל המכלול במנה אחת טעמה ובריאה.
 

חומרים:

2 גזרים
קישוא זוקיני גדול
300 גר' ברוקולי טרי או קפוא
300 גר' כרובית טרייה או קפואה
פלפל אדום / צהוב
סלסליה פטריות שמפניון או פורטבלו קטנות
חצי בצל פרוס דק
סלסילה אפונת שלג טרייה- לבחירה

צרור בצל ירוק
3 שיני שום
חצי כפית זנגוויל מגורר טרי
3 כפות רוטב סויה
2 כפות סילאן
פלפל שחור גרוס

להגשה- שומשום שחור ולבן
2 כפות שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הירקות לגפרורים- ג'ולינים, את הברוקולי והכרובית לפרחים, את השום לפרוסות, את הבצל הירוק לחתיכות באורך ס"מ ואת אפונת השלג לחצאים.
  2. מחממים את השמן במחבת וואק, עד שמעלה עשן, מטגנים קלות את הזנגוויל לפתיחת הטעמים, מוסיפים את הבצל ומקפיצים, מוסיפים את השום והגזר ומקפיצים דקה נוספת. מוסיפים את שאר הירקות ומחצית מהבצל הירוק, ומקפיצים עוד 2-3 דקות. מוסיפים את התיבול , מקפיצים ומתקנים תיבול.
  3. מגישים מיד, מפזרים שומשום ובצל ירוק מעל.

 

השאירו תגובה

כתיבת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

הקמפוס הקולינרי

ביה"ס הגבוה למקצועות הקולינריה
רח' גבעת שאול 40 ירושלים
טלפון: 02-6522227
office@cuca.co.il

טבחות

  • פרופשיונל שף
  • שף בריאות ויועצת תזונה
  • אמנות הבישול לגברים
  • בישול גורמה
  • מטבח עולמי

קולינריה

  • פטיסיירי שף
  • קונדיטורית בוטיק
  • קונדיטוריה מקצועית
  • עיצוב וקישוטי עוגות

עיצוב

  • עיצוב ופיסול קולינרי
  • עיצוב בארים ומתנות

הרשמה לניוזלטר שלנו

רוצה להיות ראשונה לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?

עיצוב האתר: פלטפורמה ADV | בנייה: שרי משי שטוב

© All rights reserved culinarycampus.co.il

×
×

עגלת קניות

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים עד הבית

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים
עד הבית

רוצה להיות ראשונה
לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?