סדנת בשר 1 - פרק 1

לצפייה בסדנה

כתוב את הכותרת כאן

צלי כתף שוויצרי עם ירקות שורש

שף ישראל דודק

חומרים:

1 נתח כתף מספר 5 במשקל קילו עד קילו וחצי, חתוך לפרוסות בעובי אצבע
כף מלח גס
כף פלפל שחור גרוס
רבע כוס שמן זית
2 כוסות יין אדום

ירקות שורש:
1 כולורבי חתוך לקוביות קטנות
2 בצל חתוך לקוביות קטנות
1 ראש סלרי חתוך לקוביות קטנות
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
5 גזר מקולף חתוך לקוביות
כוס יין אדום
חצי כוס מים
חצי כוס שמן זית

אופן ההכנה:

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את פרוסות הכתף משני צדדים, מוציאים ומניחים בתבנית אפייה, שופכים יין למחבת ומגרדים עם מרית עץ את המשקעים, שופכים את היין לתבנית האפייה.

מטגנים את קוביות הירקות במחבת עם שמן להשחמה קלה, מוסיפים יין ומגרדים משקעים מעבירים  לתבנית האפייה.

סוגרים עם ניר אפייה וניר כסף, מהדקים הייטב, ומכניסים לאפייה בתנור חם על 180 מעלות לשעה וחצי עד שעתיים, בודקים בעזרת סכין חדה שהבשר מוכן.

צלי כתף מטוגן ברוטב בצל וצימוקים

שף ישראל דודק

יש במתכון הזה משהו לא רגיל, טיגון הפרוסות בפירורי לחם, זה לא דבר שעושים לבקר מבושל, אבל הקריספייות שהבשר מקבל אחרי טיגון בהחלט מעניקים מרקם אחר לצלי כתף המוכר והישן, שילוב הרוטב המתקתק לבשר המטוגן נותן טוויסט אחר למנה, מתיקות הרוטב משתלבת בצורה טבעית בבשר המטוגן ונספגת בו וכך בכל ביס מקבלים את כל מנעד הטעמים.

 

חומרים:

8 פרוסות צלי כתף מבושל
2 ביצים
כף מיונז
כף שום גבישי
כף קמח
פירורי לחם לציפוי
שמן לטיגון
רוטב בצל וצימוקים:
6 בצל חתוך לקוביות בינוניות
חצי כוס צימוקים
חצי כוס חמוציות
5 כפות סוכר
2 כפות דבש / סילאן
מעט יין אדום (לבחירה)
רבע כוס שמן
רבע כוס מים

אופן ההכנה:

הכנת הבשר בסיר – ממלאים סיר במי ברז, ומניחים את הבשר בתוך הסיר, בודקים שהמים מכסים את הבשר, מביאים את המים לרתיחה, ומנמיכים את האש לבעבוע עדין, מבשלים שעתים עד שלוש שעות, בודקים במבחן הסכין, כאשר סכין נכנסת לתוך הבשר יוצאת בקלות, מפרידים את הנוזלים ומקררים את הנתח לילה במקרר או שעתיים במקפיא.

אחרי הקירור פורסים את הנתח לפרוסות בעובי אצבע.

מערבבים את הביציים, מיונז, שום, קמח, טורפים היטיב, טובלים את פרוסות הצלי כתף בביצה עם התבלינים, ומצפים בפירורי לחם, מטגנים במחבת עם שמן חם עד להשחמה.

רוטב בצלים – בסיר רחב מניחים את הבצל עם השמן מדליקים על אש גבוהה, סוגרים מכסה ומבשלים 10 דקות חשוב לערבב מידי פעם, מוסיפים מים, סוכר , דבש, צימוקים, חמוציות ויין, מערבבים היטב מנמיכים את האש ומבשלים שעה או עד שמסמיך, טועמים ומתקנים טיבול.

הצעת הגשה: מניחים במרכז הצלחת את פרוסות הצלי כתף, מפזרים מעליו את רוטב הבצלים תוך כדי שהרוטב ניגר ונספג בפרוסות הצלי. 

אפשרות להכנה מוקדמת: מצפים את פרוסות הצלי מקפיאים מטגנים באותו יום, מכינים רוטב בצלים שלושה ימים לפני החג, שומרים בקירור.

כל הזכויות שמורות, אינו ניתן להעברה!

יש לך שאלה? כל התשובות לשאלות שלכם

להחלפת סיסמא לחצו כאן

לכל בעיה טכנית, או קושי בצפיה צוות התמיכה שלנו ישמח לעזור לך.
פנו אלינו במייל: digital.ccampus@gmail.com
עם השם, המייל איתו נרשמת במערכת, ותיאור הבעיה.
אנחנו מבטיחים לטפל בבקשה שלך תוך מספר שעות.
שעות העבודה שלנו הן בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
בערבי חג וימי חול המועד, התמיכה הטכנית תינתן לאחר החג.

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות

החלפת סיסמה

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים עד הבית

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים
עד הבית

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה להיות ראשונה
לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?