סדנת בשר פרק ג' - מכסה הצלע בירקות שורש והדרים

לצפיה בסדנה

מיט צויס לוגו (2)
מדע הבשר

מכסה הצלע – נתח מס' 7

נתח היושב מתחת לאנטרקוט (מה שהופך אותו לבשר איכותי)

משמש בעיקר להכנת תבשילים ולטחינה

מתאים לבישול ברוטב, צלייה בתנור, תבשילי קדירה, בשר טחון.

טיפ מבית MEAT CHOICE :

אם מורידים את משולש הסחוס שנמצא בנתח, ניתן להשתמש בבשר שתחתיו כסטייקים דקים להכנה במחבת או על הגריל

סטייק טוב במחיר שפוי

מכסה הצלע בירקות שורש והדרים

דרגת קושי: קלה

זמן ההכנה והבישול: 4 שעות

כמות: 12 מנות

2.5 ק"ג מכסה הצלע (בנתח אחד)

מרינדה –

3 תפוזים

1/2 בקבוק יין לבן

4 כפות דבש

2 כפות שמן זית זך

2 בצל גדול

3 גזר

2 שומר בינוני

2 ראשי שום

3 גבעולי נענע

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט שמן זית זך

לקישוט –

2 גבעולי בצל ירוק (רק החלק הירוק)

מים קרים

אופן ההכנה:

להכנת המרינדה – סוחטים תפוזים למיץ ומערבבים עם היין, דבש ושמן.

מניחים את נתח הבשר בכלי עמוק, מוזגים את המרינדה, מכסים ומכניסים למקרר להשריה במשך 5 שעות ועד לילה.

חותכים את הבצל, גזר ושומר לפלחים (שישיות או רבעים תלוי בגודל).

קולפים את השום ומשאירים שיניים שלמות.

קוצצים את הנענע.

מחממים סיר רחב עם מעט שמן, צורבים את הבשר ומניחים בצד.

צולים את ירקות השורש, מוסיפים שיני שום ומטגנים קלות.

מחזירים את נתח הבשר לסיר, מוזגים את נוזלי המרינדה ומתבלים.

מוסיפים מים במידת הצורך (3/4 גובה מפני הבשר).

מכסים, מרתיחים, מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 3 שעות.

בשלב זה ניתן להעביר לתנור לכלי סגור היטב בטמפרטורה של 160 מעלות במשך 3 שעות.

להכנת תלתלי הבצל הירוק – חותכים את גבעול הבצל הירוק (רק החלק הירוק)בצד לכל אורכו, על מנת ליצור משטח פתוח ולא גליל (כצורתו הטבעית).

חותכים ל2-3 מקטעים (שלא יהיה ארוך מידי), חותכים בעזרת סכין חד מאוד לרצועות אורך דקות ומניחים בכלי עם מים במקרר או בכלי עם מים ומעט קוביות קרח.

מהקור הבצל מסתלסל ותקבלו תלתלים יפים.

קבב – מתכון בונוס

דרגת קושי: קלה

זמן ההכנה והבישול: שעה וחצי

כמות: 25 יחידות

1 ק"ג מכסה הצלע טחון (טחינה אחת)

1 בצל גדול

ראש שום

1 חבילה פטרוזיליה

1 חבילה כוסברה

1/4 כוס מי סודה

מלח

פלפל שחור גרוס

קורט קינמון (לא חובה)

מעט שמן זית זך

אופן ההכנה:

קוצצים בצל, שום ועשבי תיבול דק ככל האפשר.

מערבבים היטב עם הבשר, מוסיפים סודה ותבלינים ולשים היטב במשך מס' דקות.

צרים קבבים קטנים ומניחים בקירור במשך שעה.

מחממים גריל / מחבת פסים, משמנים קלות וצולים היטב כ – 3 דקות מכל צד.

כל הזכויות שמורות, אינו ניתן להעברה!

יש לך שאלה? כל התשובות לשאלות שלכם

להחלפת סיסמא לחצו כאן

לכל בעיה טכנית, או קושי בצפיה צוות התמיכה שלנו ישמח לעזור לך.
פנו אלינו במייל: digital.ccampus@gmail.com
עם השם, המייל איתו נרשמת במערכת, ותיאור הבעיה.
אנחנו מבטיחים לטפל בבקשה שלך תוך מספר שעות.
שעות העבודה שלנו הן בין 10:00-17:00

 

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים עד הבית

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים
עד הבית

רוצה להיות ראשונה
לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?