סדנת בשר פרק ב' - כתף טלה ממולא ברוטב עשבי תיבול

לצפיה בסדנה

כתוב את הכותרת כאן

מיט צויס לוגו (2)
מדע הבשר

כתף טלה

בשר איכותי בגוון אדום בהיר עם שכבת שומן חיצונית לבנה ומכובדת.

נתח יחסית לא גדול, בעל טעמים עדינים ומשובחים וריחו מעודן ביותר.

ניתן להכנה בשלמותו עם עצם, פתוח ללא עצם (מתאים למילוי) וכמובן אפשר לבקש מהקצב לנסר לפרוסות עם עצם (ולהכין בסגנון אוסובוקו)

מתאים לתבשילי קדירה, צלייה יבשה בתנור, עישון ועוד….

כתף טלה ממולא ברוטב עשבי תיבול

דרגת קושי: בינונית – קשה

זמן ההכנה והבישול: 4 שעות

כמות: 12 מנות

נתח כתף טלה מפורק מהעצם (ניתן להשתמש במכסה הצלע)

מלח

פלפל שחור גרוס

למילוי –

200 גרם בשר בקר טחון

200 גרם עוף טחון

1/2 כרישה

1/2 חבילה שמיר

1/2 חבילה פטרוזיליה

1/4 כוס שקדים

1/4 כוס אגוזי מלך

מלח

פלפל שחור גרוס

לרוטב –

1 כרישה גדולה

5 גבעולי סלרי

1 חבילה פטרוזיליה

1 חבילה כוסברה

1/2 חבילה שמיר

גבעול נענע

2 לימונים

כ – 5 כוסות מים

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט שמן זית זך

לקישוט –

1 כרישה בינונית (רק החלק הבהיר)

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

להכנת המילוי – קוצצים כרישה, מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים קלות.

קוצצים את עשבי התיבול, אגוזים ושקדים.

מערבבים את שני סוגי הבשרים יחד, מוסיפים את הכרישה המטוגנת, אגוזים, שקדים ועשבי תיבול, מתבלים ומערבבים היטב.

מניחים את נתח הבשר על משטח העבודה, מפלפלים וממליחים בעדינות.

משטחים את תערובת המילוי על 2/3 מפני שטח הבשר, מגלגלים וקושרים לרולדה הדוקה.

מחממים סוטאז' או תנור לטמפרטורה של 200 מעלות וצורבים עד הזהבה יפה.

מניחים בתבנית מרופדת ברדיד אלומיניום ונייר אפייה (ניתן להניח בצד ולאחר מכן להחזיר לבישול בסיר הרוטב).

להכנת הרוטב – קוצצים כרישה, סלרי (עלים בנפרד) ועשבי תיבול.

סוחטים לימונים למיץ.

מחממים סיר עם מעט שמן, מאדים כרישה עד שקיפות.

מוסיפים סלרי וטגנים קלות.

מוסיפים את עשבי התיבול (כולל עלי הסלרי) ומערבבים היטב.

מוזגים מיץ לימון ומים ומביאים לרתיחה.

מוזגים את הרוטב לתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור למשך 3-3.5 שעות (ניתן להמשיך את הבישול על הכיריים – מחזירים את הרולדה לסיר, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה לפרק זמן זהה).

מסירים את חוט הקשירה ומגישים פרוס.

להכנת הקישוט – חותכים את הכרישה ל 2-3 חלקים (לאורך), חוצים, מפרידים את הגלדים וחותכים בעזרת סכין חד מאוד לרצועות אורך דקות.

מחממים סיר קטן עם שמן עמוק, מטגנים עד הזהבה ופריכות ומוציאים לנייר סופג.

קרם כרובית וכרישה

דרגת קושי: קלה

זמן ההכנה והבישול: 30 דקות

כמות: 12 מנות

2 שקיות כרובית קפואה / כרובית טרייה בעונה

3 כרישה גדולה

מלח

אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

חותכים את הכרישה (רק את החלק הבהיר יחסית) בגודל בינוני.

מניחים את הכרובית והכרישה בסיר עם מים ומעט מלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים במשך 20 דקות עד ריכוך מלא.

מסננים, טוחנים ומתבלים.

אוסובוקו טלה – מתכון בונוס

דרגת קושי: בינונית

זמן ההכנה והבישול: 4 שעות

כמות: 8 מנות

נתח כתף טלה פרוס עם העצם

1 בצל גדול

2 גזר

2 גבעולי סלרי

1 סלסילה פטריות שמפיניון

ראש שום

15 תפוחי אדמה קטנים

2 עגבניות בשלות ורכות

2 כוסות יין אדום יבש

כוס יין לבן

כ – 3 כוסות מים

1/2 כוס סילאן (עדיף טבעי)

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט שמן זית זך

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל והגזר לסירות.

חותכים סלרי לאורך 4 ס"מ, קוצצים שום ועגבניות וחוצים פטריות.

מחממים סיר רחב עם מעט שמן וצורבים את פרוסות הבשר משני הצדדים עד הזהבה יפה ומניחים בצד.

מטגנים בצל וגזר עד הזהבה קלה, מוסיפים שום וסלרי ומטגנים קלות.

מוסיפים סילאן, יין אדום ולבן ומחזירים את פרוסות הבשר לסיר.

מוזגים מים, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים, מתבלים ומבשלים במשך כשעתיים וחצי.

מחממים מחבת עם מעט שמן, מקפיצים את הפטריות ומוסיפים לסיר.

מוסיפים את העגבניות ותפוחי האדמה ומבשלים במשך שעה וחצי נוספות.

משלימים תיבול במידת הצורך ומגישים.

כל הזכויות שמורות, אינו ניתן להעברה!

יש לך שאלה? כל התשובות לשאלות שלכם

להחלפת סיסמא לחצו כאן

לכל בעיה טכנית, או קושי בצפיה צוות התמיכה שלנו ישמח לעזור לך.
פנו אלינו במייל: digital.ccampus@gmail.com
עם השם, המייל איתו נרשמת במערכת, ותיאור הבעיה.
אנחנו מבטיחים לטפל בבקשה שלך תוך מספר שעות.
שעות העבודה שלנו הן בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
בערבי חג וימי חול המועד, התמיכה הטכנית תינתן לאחר החג.

 

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות

החלפת סיסמה

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים עד הבית

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים
עד הבית

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה להיות ראשונה
לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?