מתכוננים לראש השנה
עם תפריט חגיגי במיוחד

הכנו עבורכן תפריט חג מושלם לראש השנה: דג חמוץ מתוק, סטייק פרגית בסילאן, אורז חגיגי, צימעס מפתיע ולקינוח-גלידת תמרים מיוחדת

מתכונים והכנה: ציפי כהן שף לאומנות קולינרית | צילום וסטיילינג שושי סירקיס |  פורסם בקטיפה

סלמון חמוץ מתוק

SWEET AND SOUR FISH

סלמון חמוץ מתוק

את המתכון הזה למדתי מסבתא שלי שהכינה אותו עם המון אהבה, וללא כמויות מדויקות.
את הדג הזה מגישים לצד הגפילטע פיש המסורתי כמעט בכל בית אמריקאי חסידי
סוד הטעם של הדג- להקפיד שלא לבשל יתר המידה על מנת שלא לייבש את הדג, ולהשאיר אותו עסיסי ונימוח.

חומרים:

1 ק"ג דג סלמון  פרוס, פילה ללא עור או סטייק
כף שמן לטיגון
1 בצל גדול פרוס
חצי כוס צימוקים מושרים ובדוקים
2 כפות סוכר חום
רבע כוס סוכר – לפי הטעם
חומץ – 2 כפות ועד רבע כוס לפי הטעם
3-4 פלפל אנגלי
2-3 עלי דפנה
מלח ופלפל שחור גרוס
מים לכיסוי
להגשה: חזרת- חריין ומיונז

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר רחב, מטגנים את הבצל להזהבה קלה, מוסיפים את הסוכר החום והסוכר הלבן ומקרמלים עם הבצל מעט, מוסיפים את הצימוקים ויתר התבלינים, יוצקים על הבצל המקורמל מים חמים למחצית גובה הסיר, מביאים לרתיחה.
  2. לאחר הרתיחה טועמים ומתקנים את התיבול, הטעם צריך להיות מאוזן בין מתיקות לחמיצות מעודנת מאד, מנמיכים את האש ומוסיפים את פרוסות הדגים, אחד ליד השני, מבשלים על סף רתיחה עד לדקה שהדג משנה את צבעו מבפנים בין 5-7 דקות בלבד. אם הדג לא נמצא כולו בתוך הנוזלים יש להפוך אותו ולבשל גם מהצד השני. מכבים מיד את האש, ומצננים. ניתן לכבות את האש בשלב שהדג עדיין לא עשוי לגמרי מבפנים , הוא ממשיך להתבשל מעט מהחום לאחר כיבוי הלהבה.
  3. מגישים את הדגים קר או חמים. לצד חזרת, או חזרת מעורבת עם מיונז.

סטייק פרגית בסילאן ותמרים

סטייק פרגית בסילאן ותמרים
מנה זו תמיד מוגשת אצלי בחגי תשרי, מתוקה, נימוכה, ומשלבת את סימני החג בקשו מהקצב שיפרק לכם את הכרעים לפרגיות להכנה קלה. לחילופין ניתן להשתמש בכרעיים שוקים או חזה עוף

חומרים:

6 פרגיות (או כרעים או שוקים או חזה עוף)
חצי כוס סילאן
3 שיני שום קצוצות
חצי כוס תמרים בדוקים ומגולענים, חתוכים לטבעות
מלח ופלפל שחור גרוס:

אופן ההכנה:

  1. משרים את הפרגיות עם מהשום, מחצית מהסילאן, מלח ופלפל גרוס לפחות חצי שעה ועד יממה.
  2. מחממים מחבת סטייקים או מחבת רגילה, צורבים את הסטייקים מ2 הצדדים, מוסיפים עוד סילאן ומבשלים עוד כמה דקות לריכוך מלא.

אורז עם גזר מוקפץ צימוקים ושקדים

אורז עם גזר מוקפץ
תוספת נפלאה וקלה להכנה, שודאי תאמצו לכל השנה,דוחסים את האורז לתבנית גדולה מרכזית או לכלי או תבנית קטנה אישית, הופכים על הצלחת ומקבלים עוגה.. מקשטים עם גזר, פטרוזיליה ושקדים

חומרים:

2 כוסות אורז בסמטי
שמן לטיגון
3 כוסות מים לאורז אחד אחד או 4 כוסות לאורז מעט דביק המתאים לדחוס בכלי
בצל גדול קצוץ
2-3 גזרים מגורדים לג'וליינים
חצי כוס צימוקים מושרים ובדוקים
חופן פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס שקדים פרוסים או מקלות מולבנים
מלח, ופלפל שחור גרוס, 2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר, מטגנים קלות את האורז עד שילבין. נזהרים שלא יישרף. מוסיפים את המים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים 18 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד כ10 דקות.
    מחממים שמן במחבת מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה, מוסיפים את הגזר והצימוקים, ומטגנים תוך ערבוב . מוסיפים את הסוכר, מלח ופלפל, ומתקנים תיבול.
  2. קולים את השקדים בתנור או מחבת להזהבה
  3. מגישים את האורז עם תערבת הגזר, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ושקדים

גלידת תמרים תפוחים ושקדים מקורמלים, מוגש עם סיגרים במלית תמרים ופיצוחים

גלידת תמרים
אל תיבהלו מהמראה המורכב המתכון ממש פשוט וקל, ובטעם מזמין. ניתן לשחק עם המרכיבים לפי טעמכם האישי

חומרים:

ליטר גלידת וניל קנויה או קצפת צמחית מוקצפת
3 תפוחים מקולפים חתוכים לקוביות
2 כפות מלית תמרים קנויה
חצי כוס שקדים מקורמלים (או מקורמלים אחרים לפי הטעם)
3 כפות סילאן

לסיגרים:
בצק פילו מוכן
ספריי שמן או שמן עם מברשת
קופסא מלית תמרים
כוס פיסטוקים גרוסים או פיצוחים אחרים לפי הטעם
רבע כפית קינמון
גרגירי רימון לקישוט

אופן ההכנה:

  1. מקפיצים את התפוחים במחבת עם הסילאן ומקרמלים את שניהם יחד. ניתן להוסיף קינמון.
  2. מרככים את הגלידה, מערבבים את הגלידה עם מחצית מהתפוחים המקורמלים , השקדים ו2 כפות ממרח תמרים.טוחנים הכל יחד במעבד מזון, מקפיאים בכלי גדול או בתבניות סיליקון
  3. מכינים את הסיגרים:

חותכים את בצק הפילו למלבנים יותר ארוכים מגודל הסיגר הרצוי,

משמנים את העלים, מניחים עוד 2 שכבות מעל.

מערבבים מלית תמרים עם פיצוחים. מזלפים מלית לאורך, מקפלים מ2 הצדדים ומגלגלים לצורת סיגר. משמנם ואופים בתנור עד שמזהיב.

  1. להגשה: חוצים את הסיגר באלכסון, מגישים לצד הגלידה עם קוביות מהתפוחים המקורמלים שנשארו, שקדים מקורמלים ורימונים

*לגיוון, משמיטים את ממרח התמרים או את התפוחים, או משתמשים באגוזים מקורמלים אחרים

צימעס גזר מפתיע:

צימעס גזר

מתכון עדין וטעים של השף עדי שוורץ

חומרים:

שקית גזר גמדי קפוא
50 גרם מרגרינה
חצי כוס סוכר
חצי כוס מיץ תפוזים
1 תפוז חצוי ומשובץ במסמרי ציפורן
מקל קינמון

אופן ההכנה:

  1. מקפיצים את התפוחים במחבת עם הסילאן ומקרמלים את שניהם יחד. ניתן להוסיף קינמון.
  2. מרככים את הגלידה, מערבבים את הגלידה עם מחצית מהתפוחים המקורמלים , השקדים ו2 כפות ממרח תמרים.טוחנים הכל יחד במעבד מזון, מקפיאים בכלי גדול או בתבניות סיליקון
  3. מכינים את הסיגרים:

חותכים את בצק הפילו למלבנים יותר ארוכים מגודל הסיגר הרצוי,

משמנים את העלים, מניחים עוד 2 שכבות מעל.

מערבבים מלית תמרים עם פיצוחים. מזלפים מלית לאורך, מקפלים מ2 הצדדים ומגלגלים לצורת סיגר. משמנם ואופים בתנור עד שמזהיב.

  1. להגשה: חוצים את הסיגר באלכסון, מגישים לצד הגלידה עם קוביות מהתפוחים המקורמלים שנשארו, שקדים מקורמלים ורימונים

*לגיוון, משמיטים את ממרח התמרים או את התפוחים, או משתמשים באגוזים מקורמלים אחרים

בואי ללמוד ולהתמקצע בקורסי הבישול, הקונדיטוריה והעיצוב המקצועיים שלנו בקמפוס הקולינרי, בהם תלמדי בישול, קונדיטוריה, עיצוב אירועים ושזירת פרחים, עיצוב מזנונים ושולחנות, עיצוב מתנות, עיצוב ופיסול קולינרי, בטכניקות מקצועיות ובפרזנטציות מושלמות.

השאירו תגובה

כתיבת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

הקמפוס הקולינרי

ביה"ס הגבוה למקצועות הקולינריה
רח' גבעת שאול 40 ירושלים
טלפון: 02-6522227
office@cuca.co.il

טבחות

  • פרופשיונל שף
  • שף בריאות ויועצת תזונה
  • אמנות הבישול לגברים
  • בישול גורמה
  • מטבח עולמי

קולינריה

  • פטיסיירי שף
  • קונדיטורית בוטיק
  • קונדיטוריה מקצועית
  • עיצוב וקישוטי עוגות

עיצוב

  • עיצוב ופיסול קולינרי
  • עיצוב בארים ומתנות

הרשמה לניוזלטר שלנו

רוצה להיות ראשונה לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?

עיצוב האתר: פלטפורמה ADV | בנייה: שרי משי שטוב

© All rights reserved culinarycampus.co.il