סל קניות

מתכונים נבחרים לתשעת הימים, ולא רק..

אז מה מכינים, בימים חמים וללא בשרים? קבלו מתכונים מהירים,
טעימים , בריאים ומזינים, ולא רק ל9 הימים…

הכנה ציפי כהן, צילום וסטיילינג: שושי סירקיס פורסם בקטיפה

מעורב ירושלמי צמחוני

מעורב ירושלמי צמחוני

מנת ירקות מעולה בטעם בשרי נפלא,
מתאימה מאד לתשעת הימים כארוחה מלאה בפיתה עם חומוס  או כתוספת צבעונית טעימה ובריאה.

החומרים הדרושים:
(4 מנות עיקריות או 8 מנות תוספת)

4 תפו”א עדיף מזן דרז’ה מבושלים בקליפה וחתוכים לקוביות

3 קישואים חתוכים לטבעות

1 בצל גדול חתוך לפרוסות

4 שיני שום

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

סלסילה פטריות חורש חומות, עדיף קטנות

2 כפות שמן זית

כף מלח

כפית פלפל גרוס

כף שטוחה כמון

כף שטוחה חוויג’ או תבלין לשווארמה

כוס עגבניות שרי

פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן במחבת או בווק, מוסיפים בצל, שום, וקישואים, מקפיצים כ3 דקות עד לשינוי צבע הירקות.
  2. מוספים את הפטריות והפלפל וממשיכים להקפיץ או לערבב עוד כ2-3 דקות.
  3. מוסיפים את התבלינים ועגבניות שרי, ממשיכים להקפיץ עוד 2 דקות, טועמים ומתקנים תיבול, מפזרים פטרוזיליה / כוסברה קצוצה, ומגישים מיד.

המבורגר פטריות צמחוני

המבורגר פטריות צמחוני

הכירו את פטריית הפורטובלו, פטריה גדולה, כהה, עשירה בוויטמינים , מינרלים ואנטיביוטיקה מן הטבע. לאחר הטיגון מקבלת הפטרייה מרקם בשרני וטעם חלומי,
נסו את גרסת ההמבורגר או השניצל, כמתאבן, תוספת או בלחמנייה כמו המבורגר אמתי.
ילדים יאהבו יותר את גרסת השניצל בפירורים.

החומרים הדרושים:

פטריות פורטובלו גדולות כמספר הסועדים או יותר

מרינדה:

5 כפות רוטב סויה

1 כפית שום כתוש

2 כפות שמן זית

2 כפות רוטב טריאקי או סילאן

מלח ופלפל גרוס

לשניצל:

3 כפות קמח

מים

פרורי לחם או פנקו

מלח

אופן ההכנה:

  1. מסירים בזהירות את רגלי הפטריות, מערבבים את חומרי המרינדה, מברישים את הפטריות ומשרים כ30 דקות לספיגת טעמים.
  2. מחממים שמן במחבת, מניחים את הפטריות עם השקע כלפי מטה, מטגנים כדקה או 2, הופכים את הפטריות ומטגנים עוד דקה או 2 להזהבה.
  3. הצעת הגשה- חוצים לחמנייה, מורחים רוטב ברביקיו , קטשופ או רוטב אלף האיים, מרפדים בעלי חסה, פרוסות עגבנייה , טבעות בצל, ופרוסות מלפפון חמוץ, מניחים את הפטריות המטוגנות ומכסים בלחמנייה. מגישים מיד.
  4. אופציה נוספת- שניצל פטריות

מערבבים בקערה, קמח מים ומלח, למרקם של טחינה. מניחים צלחת עם פרורי לחם.

טובלים את הפטרייה בתערובת הקמח, ולאחר מכן בפרורי לחם, מטגנים במחבת או בשמן עמוק.


מרק יוגורט קיצי

מרק יוגורט קר

את המרק הזה, מה לעשות? אוהבות בעיקר האימהות, מרק קר מרענן, לארוחת בוקר או ערב מושקעת ומפנקת, טעים עם קישואים מוקפצים או מלפפונים טריים.

החומרים הדרושים:

4 גביעי יוגורט טבעי

2 שיני שום כתוש

כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור גרוס

2 קישואי זוקיני או רגילים חתוכים לטבעות או רצועות ארוכות

או 2 מלפפונים חתוכים לרצועות או קוביות

כף שמן זית

כף עשבי תיבול קצוצים לפי הטעם- טימין, רוזמרין, אורגנו, שמיר או נענע

3 כפות אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הקישואים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים
  2. מערבבים את היוגורט עם השום, מלח , פלפל ועשבי תיבול שאוהבים,
  3. מוסיפים את הקישואים המטוגנים או המלפפונים

ומפזרים מעל אגוזים

בואי ללמוד ולהתמקצע במקצועות הבישול והקונדיטוריה בקורסים המקצועיים שלנו בקמפוס הקולינרי, בהם תלמדי בישול, עוגות וקינוחים בטכניקות מקצועיות  ובפרזנטציות מושלמות

חומרים:

אופן ההכנה:

שיחת יעוץ

חינם!

עם יועצי/ות הלימודים שלנו

החלפת סיסמה

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה לקבל מתכונים מקצועיים מצוות השפים שלנו?

בואי להיות הראשונה להתעדכן במבצעים, ומתכונים שלנו.

הי, אתם לא רוצים לפספס סודות של השפים נכון?

השפים שלנו במתכונים מידי שבוע במייל