מתכונים מובחרים
לסעודת שבועות חגיגית

שבועות בפתח ואתן מתכוננות, הכנו עבורכן אוסף נפלא של מתכונים מיוחדים לסעודת שבועות חגיגית במיוחד, מאת השפית שלנו אביגייל  מייזליק

פאי עגבניות שרי צבעוניות וגבינה בולגרית אישי

פאי עגבניות שרי
פאי עגבניות שרי
מאת שף אביגיל מייזליק
צילום וסטיילינג- שושי סירקיס
פורסם במשפחה

 

מבחר העגבניות המקסימות שגדלות כאן בשנים האחרונות מאפשר לנו חיים קלים במטבח. אם משיגים את הצבעוניות הזו בחנות כל מה שצריך זה לסדר אותה יפה בפאי, לאפות ולהגיש. את עיקר היופי כבר ברא מי שברא כל אלה…

דרגת קושי: קלה פלוס      זמן אפיה: 30 ד'         6-8 מנות

לבצק:

2 כוסות קמח

100 גר' חמאה רכה

ביצה אחת

3 כפות מים

למלית:

200 גר' גבינה בולגרית

גביע שמנת מתוקה

3 ביצים

מלח ופלפל

חצי כוס זיתים שחורים, מגולענים

2 כפות בזיליקום קצוץ

2 כוסות עגבניות שרי צבעוניות (או בצבע אחד אם לא מוצאים)

8 תבניות פאי אישיות

מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון, מיקסר עם וו לישה או קערה את הקמח והחמאה ומעבדים לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את הביצה והמים ומערבבים מעט ככל האפשר רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ ומגלגלים אותו על המערוך, משטחים אותו בעדינות בתוך התבניות וחותכים את הקצוות לקבלת צורת פאי אחידה. מפזרים בכל תבנית גבינה מגוררת בצורה אחידה. קוצצים את הזיתים והבזיליקום ומפזרים אותם על הגבינה. מערבבים יחד את השמנת המתוקה עם הביצים, מלח ופלפל ויוצקים עד לגובה 2/3 משולי התבניות. פורסים את העגבניות בצורה נאה ומסדרים מעל השמנת המתוקה. אופים 20 ד' או עד שקצוות הבצק זהובים והמלית יציבה למגע.

עוגת גבינה בריאות עם מייפל והפתעת תמרים ושוקולד

עוגת בריאות- שבועות
עוגת גבינה בריאות עם מיפל, תמרים ושוקולד
מאת שף אביגיל מייזליק
פורסם במשפחה צילום וסטיילינג- שושי סירקיס

 

עוגה עם כיוון בריא יותר, אך עדיין טעימה ומפנקת מאד. תחתית כוסמין וקוואקר, מלית ללא סוכר המבוססת על מייפל ובמרכזה – עיגול של תמרים, פקאן וקקאו. אגב, את מלית התמרים אפשר להכין גם ככדורי שוקולד בריאות בנפרד מהמנה עצמה.

דרגת קושי: בינונית           זמן אפיה:

לתחתית הבצק:

חצי כוס קמח מלא או כוסמין מלא

חצי כוס קוואקר

רבע כוס שמן קוקוס

4 כפות מייפל טהור או סילאן

3 כפות מים

למלית:

3 גביעי גבינה 5 % (אפשר גם גבינת עיזים לבנה 5%)

גביע יוגורט

2/3 כוס מייפל טהור או סילאן

4 ביצים

2 כפות קמח מלא

להפתעת התמרים:

10 תמרי מג'הול מגולענים

כוס אגוזי פקאן

3 כפות קקאו

2 כפות סילאן

מייפל לציפוי העוגה

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מכינים את התחתית: מערבבים יחד את כל החומרים לבצק אחיד. משטחים אותו בתבנית אינגליש קייק רחבה. אופים למשך 15 ד' ומוציאים מהתנור. מצננים מעט. בינתים מכינים את המלית: מערבבים יחד את הגבינה, היוגורט והמייפל או סילאן. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ומערבבים היטב עד להטמעה מלאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים למלית אחידה. יוצקים חצי מכמות הגבינה ואופים למשך 10 ד'. בינתיים מכינים את ההפתעה: טוחנים במעבד מזון את התמרים והאגוזים עד שהם לגמרי נטחנים, מוסיפים את הקקאו והסילאן וממשיכים לטחון לקבלת תערובת אחידה. יוצרים מהתערובת גליל ארוך ומניחים אותו על העוגה, יוצקים את יתרת הגבינה ואופים במשך 40 ד'. מוציאים מהתנור ומצננים היטב. לפני ההגשה יוצקים סירופ מייפל טבעי על העוגה ומגישים.

פסטה ברוטב אלפרדו – שמנת, יין ופטריות

פסטה ברוטב אלפרדו
פסטה ברוטב אלפרדו שמנת יין ופטריות
שף אביגייל מייזליק
צילום וסטיילינג- שושי סירקיס
פורסם במשפחה

 

פסטה עשירה עם תערובת של פטריות מכל הסוגים החדשים והטעימים – שימאג'י, מלך היער ופטריות יער צהובות. אם לא מוצאים אפשר להשתמש רק בפטריות שמפיניון רגילות.

דרגת קושי: קלה     זמן בישול: 20 ד'       6 מנות

חבילת פסטה, רצוי מסוג טליאטלה

חבילת פטריות או פטריות מכמה סוגים לפי הטעם

4 שיני שום פרוסות לעיגולים

30 גר' חמאה

חצי כוס יין לבן

חבילת שמנת מתוקה

פרמזן או פקורינו לסיום המנה

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות. פורסים את הפטריות לפרוסות. מזהיבים את השום בחמאה במחבת כדקה או שתיים, מוסיפים את הפטריות, מעלים את האש, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים את היין ושוב מאדים עד שנותרת במחבת כף נוזלים. מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 3-4 ד', עד שהשמנת מסמיכה. מוסיפים את הפסטה למחבת, מקפיצים יחד ומגררים פרמזון או פקורינו להגשה

פילה סלמון בציפוי פריך של פיסטוקים ופירורי לחם

שבועות- דגים
פילה סלמון בקראסט פיסטוקים
שף אביגיל מייזליק
צילום וסטיילינג- שושי סירקיס
פורסם במשפחה

 

ציפוי מעודן זה מעניק לסלמון טעם חלומי. מנה מיוחדת שתעשיר את שולחנות החג.

דרגת קושי: קלה    זמן אפיה: 20 ד'    8 מנות

8 פרוסות פילה סלמון איכותי

8 כפיות חרדל דיז'ון עם גרגרים

כוס יין לבן חצי יבש

מלח ופלפל

לציפוי:

כוס פיסטוקים קלופים לא קלויים

כוס פירורי פנקו

צרור בזיליקום

שיני שום

כפות שמן זית

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מתבלים את הסלמון במלח ופלפל, מורחים כפית חרדל על חלקו העליון של כל פילה ומניחים בתבנית בינונית. יוצקים לתוכה את היין הלבן. מכינים את הציפוי: קוצצים גס את הפיסטוקים. טוחנים במעבד מזון את הפנקו עם הבזיליקום והשום עד לקבלת תערובת אחידה. מוציאים ומוסיפים את שמן הזית, מערבבים, לאחר מכן מוסיפים את הפיסטוקים הקצוצים. כעת מניחים שכבה נאה של התערובת על כל דג כך שהוא יהיה מצופה היטב בחלקו העליון. צולים בתנור למשך 20 ד', עד שהציפוי זהוב והדגים קפיציים למגע. מגישים.

פשטידת קישואים, עגבניות וגבינה צפתית

שבועות- חלבי
פשטידת קשואים עגבניות וגבינה צפתית
שף אביגיל מייזליק
צילום וסטיילינג- שושי סירקיס
פורסם במשפחה

 

צורת הכנה מקסימה זו תתאים לעוד ירקות רבים, אפשר גם לשים את הירקות בצורה חופשית ולא חייבים לסדר אותם כקלפים, למרות שחלק גדול מהיופי זה הסידור של הירקות.

דרגת קושי: קלה פלוס     זמן אפיה: 30 ד'          8-10 מנות

לבצק:

2 כוסות קמח

100 גר' חמאה רכה

ביצה אחת

קורט מלח

3 כפות מים

למלית:

4 קישואים קטנים ירוקים או זוקיני

4 עגבניות קטנות וקשות

חצי חבילת גבינה צפתית, בולגרית או מוצרלה

חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים

חצי חבילת שמנת מתוקה

שתי ביצים

מלח ופלפל

ביצה אחת טרופה למריחה על הפאי

מכינים את הבצק: מערבבים יחד בקערה, מיקסר עם וו גיטרה או מעבד מזון את הקמח והחמאה עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את המלח, הביצה והמים ומערבבים מעט ככל האפשר, רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי חצי ס"מ ומשטחים אותו בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ. פורסים את הקישואים, העגבניות והגבינה. קוצצים את הבזיליקום ומפזרים אותו על התבנית. מסדרים את העגבניות, הקישואים והגבינה אחד על גבי השני כקלפים מסביב לכל התבנית בצורה עגולה. חותכים במרכז התבנית את הבצק מעיגול הירקות ועד לאמצע – כמו חלוקה של פיצה, למשולשים. כעת מקפלים כל משולש על גבי הירקות.

מערבבים היטב את השמנת המתוקה, הביצים, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים בזהירות את השמנת על הירקות אך נזהרים שהיא לא תציף את הפשטידה. מורחים ביצה טרופה על הבצק ומעבירים לתנור. אופים למשך 25-30 ד', עד שהבצק זהוב והמלית מתייצבת. במידה וחלק מהמלית נוזל למרכז המאפה – פשוט מסלקים את החלקים המיותרים לאחר האפיה. מגישים חם.

השאירו תגובה

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. חג שמח לציפי ולכל הצוות \
    יישר כוח על תשומת הלב-משלוח המתכונים\
    המשיכו לעשות חיל-……כי הוא הנותן לך כוח!!
    דבורה גולדקנופף.

כתיבת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

הקמפוס הקולינרי

ביה"ס הגבוה למקצועות הקולינריה
רח' גבעת שאול 40 ירושלים
טלפון: 02-6522227
office@cuca.co.il

טבחות

  • פרופשיונל שף
  • שף בריאות ויועצת תזונה
  • אמנות הבישול לגברים
  • בישול גורמה
  • מטבח עולמי

קולינריה

  • פטיסיירי שף
  • קונדיטורית בוטיק
  • קונדיטוריה מקצועית
  • עיצוב וקישוטי עוגות

עיצוב

  • עיצוב ופיסול קולינרי
  • עיצוב בארים ומתנות

הרשמה לניוזלטר שלנו

רוצה להיות ראשונה לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?

עיצוב האתר: פלטפורמה ADV | בנייה: שרי משי שטוב

© All rights reserved culinarycampus.co.il

×
×

עגלת קניות

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים עד הבית

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים
עד הבית

החלפת סיסמה

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה לקבל מתכונים מקצועיים מצוות השפים שלנו?

בואי להיות הראשונה להתעדכן במבצעים, ומתכונים שלנו.