מתכונים לפסח
ועיצוב שולחן החג

חג הפסח מתקרב, ריח הניקיון מתערבב עם ריחות הפריחה, ועושה טוב על הלב.
הכניסי לביתך את ריחות ומראות הפריחה, בעזרת גוונים ופרחים על שולחות החג המעוצבים
ומתכונים לפסח אביביים ונפלאים

שולחן מלכות

שולחן מלכות
סטיילינג ציפי כהן
צילום תומר בורמד
פורסם בקטיפה

 

מניפת צבעים- לבן, כסף, זהב, צהוב
שולחן מלכותי בעיצוב יוקרתי, בגוני כסף וזהב נוצץ, צהוב בשילוב זהב משרה אוירה  אביבית מאירה ומחיה.
מפה- לבנה בגימור תחרה
מרכז השולחן- סידור פרחים מלבני מאורך, מורכב מפרחים לא יקרים וקל להכנה.

מרכז שולחן
סטיילינג ציפי כהן

 

חומרים- פלטה מלבנית, מראה באורך שווה לפלטה, 5 ספוגים, 10 ענפי חרציות לבנות, 20 ורדים צהובים. הוראות הכנה: מניחים 5 ספוגים על פלטה מלבנית, חותכים את הגבעולים לאורך 1-2 ס"מ. נועצים חרציות לבנות וורדים צהובים מסביב לספוג, מעל הספוג מניחים מגש מראה לכיסוי הספוג. מעל המראה מניחים נרות

 

 

שולחן חגיגי

שולחן פורח חגיגי
סטיילינג ציפי כהן
צילום תומר בורמד

 

מניפת הצבעים- מוקה, כסף, ורוד
שולחן חגיגי, קלאסי מכובד , בגווני מוקה ,ורוד וכסף, סידורי פרחים בגוני אביב פורחים.
מפה- מוקה קטיפה במראה עור יוקרתי,
מרכז השולחן- סידור פרחים מלבני מאורך, ומצדיו צילינדרים מרובעים מזכוכית וקיטומי ורדים

שולחן חגיגי
סטיילינג ציפי כהן

 

חומרים: 50 קיטומי ליזיאנטוס לבנים ו50 קיטומי ליזיאנטוס ורודים. 30 ורדים. 3 ספוגים, מגש מלבני.2 צילינדרים מרובעים. הוראות הכנה לסידור פרחים: מניחים 2 ספוגים על משטח מלבני, חותכים את הפרחים לאורך ס"מ, נועצים מסביב לספוג ומעליו, קיטומי ליזיאנטוס לבנים וורודים, וביניהם ורדים בגוון ורוד .

הוראות הכנה לצילינדרים: מדביקים על שפת הצילינדר, נייר דבק שקוף צר בצורת שתי וערב. ממלאים מחצית במים. חותכים 9 וורדים מעט יותר קצר מהצילינרים, ומשחילים את הוורדים בין החורים שנצרו. ראשי הוורדים יושבים על נייר הדבק. אפשר למלא בקרקעית באבני זכוכית, או לעטוף את הכלי ברנר רשת מתאים.

טיפ לממהרות-  אפשר לסדר על השולחן 3 צילינדרים ולוותר על סידור הפרחים המרכזי.

צילינדר ורדים

מרק ברוקולי

מרק ברוקולי מוקרם. הכנה: ציפי כהן. צילום: תומר בורמד. פורסם בקטיפה

מרק מוקרם מופלא וקל הכנה, הקישוט מוסיף חן במינימום זמן והשקעה.
הוסיפו למועדפים מבין המתכונים לפסח

חומרים:

500 גר' ברוקולי
בצל
תפוח אדמה גדול
2 שיני שום
לבחירה- שורש סלרי ופטרוזיליה
מלח ופלפל שחור גרוס

לקישוט:
בצל סגול
פרחי ברוקולי שלמים
בצל ירוק או עירית קצוצה

אופן ההכנה:

חותכים את כל הירקות לקוביות גדולות ומכניסים לסיר.
מכסים במים ומביאים לרתיחה. מתבלים ומבשלים חצי שעה בסיר מכוסה.
טוחנים את המרק בבלנדר מוט לקבלת מחית חלקה.
טועמים ומתקנים תיבול.
לגיוון – לסעודה חלבית ניתן להקרים עם חצי כוס שמנת מתוקה או חלב.

קישוט:
מקלפים בצל סגול, וחותכים לעומק בצורת משולשים מחוברים אחד לשני(כמו זיגזג או דשא)
מפרקים ל2 פרחים.
חותכים את הקצה ומפרקים את הגלדים.
במרכז הפרח מניחים פרח ברוקולי ללא גבעול ומניחים במרכז הצלחת. או  ניתן למלא בשקדי מרק פסחיים .
מקשטים בעירית קצוצה

פטה כבד ופטריות

‏‏פטה כבד ופטריות - 1

פטה כבד במעטפת מיוחדת. הכנה וסטיילינג: ציפי כהן. צילום: תומר בורמד. פורסם בקטיפה

המיוחד במנה, זו צורת ההגשה, מעטפת מלפפון מיוחדת ובפנים מסתתרת הפתעה. תוכלו להשתמש במעטפת גם כדי להגיש מלית חגיגית אחרת. מבין המתכונים לפסח

חומרים:

300 גר' כבד צלוי
3 בצלים גדולים פרוסים
חצי סלסילה פטריות טריות פרוסות
3 ביצים קשות
כף דבש
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן

לקישוט:
מלפפונים לפי מספר המנות
פרחי גזר
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום
חצי כוס שמן זית

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מפעם לפעם עד להזהבה. יש להקפיד על אש נמוכה וטיגון ממושך. להוסיף את הפטריות ולטגן עוד 5 דקות, להוסיף את הכבדים, והדבש ולטגן עוד 10 דקות. להעביר את כבדים עם הבצל והפטריות, הביצים והתבלינים למעבד מזון ולעבד למסה חלקה.
בעזרת קלפן, מקלפים מלפפון לאורכו כמה פעמים מכל צד לקבלת רצועות מלפפון דקות.
מרכיבים רצועות מלפפון אחד על השני בצורה ספירלית, בתבניות שקעים בינוניות, או בצלוחיות קטנות. ממלאים בפטה כבד, ומכסים בקצוות המלפפונים. משאירים במקרר להתייצבות.

רוטב פטרוזיליה לקישוט-
מכניסים למעבד מזון חופן פטרוזיליה ללא גבעולים, שמן זית ושום, וטוחנים בפולסים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

להרכבת המנה:
מניחים כף מהרוטב על הצלחת ומושחים בעזרת קיסם לצורת כוכב.
מחלצים את הפטה מהשקעים ומניחים מעל הרוטב, ניתן לקשט בפרח מגזר.
לגיוון- למנה פרווה, ניתן להחליף את הכבדים בחציל גדול מטוגן ולהשמיט את הדבש.

שרבט הדרים

שרבט הדרים

שרבט הדרים. הכנה וסטיילינג: ציפי כהן. צילום: תומר בורמד

כל שנה בערב פסח כשאני נכנסת למטבח לבשל, הדבר הראשון שאתו אני מתחילה זה לסחוט פירות הדר לתרכיזים ושרבטים טעימים ומרעננים המלווים את סעודות החג.

חומרים:

לשרבט לימון:
כוס וחצי מיץ לימון סחוט
2 וחצי כוסות סוכר
4 כוסות מים

לשרבט תפוזים:
3 כוסות מיץ תפוזים
כוס סוכר
רבע כוס מיץ לימון

לשרבט אשכולית:
3 כוסות מיץ אשכוליות אדומות
כוס וחצי סוכר
4 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

לשרבט לימון – מביאים לרתיחה מים וסוכר עד שהסוכר נמס ועוד 5 דקות. מכבים את האש ומקררים מעט, מוסיפים מיץ לימון. מקפיאים.
לשרבט תפוז או אשכולית –  מביאים לרתיחה סוכר ושליש מהמיץ עד שהסוכר נמס. מצננים מעט ומוסיפים את שאר המיץ. מקפיאים.
לאחר שהתערובות קופאות, מעבדים במעבד מזון (או במיקסר) לקבלת תערובת אוורירית ובהירה. שומרים בהקפאה עד להגשה.
מגישים בכוסות, אפשר בשכבות, או 3 כדורים בצלחת.
מקשטים בתלתלי לימון או תפוז. ועלי נענע.

בואי ללמוד ולהתמקצע בקורסי הבישול, הקונדיטוריה והעיצוב המקצועיים שלנו בקמפוס הקולינרי, בהם תלמדי בישול, קונדיטוריה, עיצוב אירועים ושזירת פרחים, עיצוב מזנונים ושולחנות, עיצוב מתנות, עיצוב ופיסול קולינרי, בטכניקות מקצועיות ובפרזנטציות מושלמות.

השאירו תגובה

כתיבת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

הקמפוס הקולינרי

ביה"ס הגבוה למקצועות הקולינריה
רח' גבעת שאול 40 ירושלים
טלפון: 02-6522227
office@cuca.co.il

טבחות

  • פרופשיונל שף
  • שף בריאות ויועצת תזונה
  • אמנות הבישול לגברים
  • בישול גורמה
  • מטבח עולמי

קולינריה

  • פטיסיירי שף
  • קונדיטורית בוטיק
  • קונדיטוריה מקצועית
  • עיצוב וקישוטי עוגות

עיצוב

  • עיצוב ופיסול קולינרי
  • עיצוב בארים ומתנות

הרשמה לניוזלטר שלנו

רוצה להיות ראשונה לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?

עיצוב האתר: פלטפורמה ADV | בנייה: שרי משי שטוב

© All rights reserved culinarycampus.co.il