מתוקים ובריאים
לראש השנה!

לכבוד השנה החדשה אפינו לכן חלת דבש ריחנית ומאפה תפוחים מיוחד לשנה טובה, בריאה ומתוקה!

מתכונים והכנה: ציפי כהן שף לאומנות קולינרית | צילום וסטיילינג שושי סירקיס |  פורסם בקטיפה

חלת דבש וצימוקים מקמח כוסמין

חלה עגולה

במיוחד לכבוד ר"ה, חלת דבש בטעם מופלא, שבטח תאמצו לכל השנה.
קמח הכוסמין המעולה של רובינפלד, מועיל לעיכול קל, ללא תחושת כבדות אופיינית לאחר אכילת קמח לבן.
הטעם ומרקם המתקבל מושלם אוורירי וטעים כמעט ללא טעם אופייני של קמחים מלאים.
מכיוון שקמח כוסמין סופח יותר מים וזה גם תלוי בטמפרטורה יש להוסיף את המים בהדרגה.

חומרים:

8 כוסות קמח כוסמין מלא או 80 אחוז(1 ק"ג)
3/4 כוס דבש
4 ביצים
1  כוס שמן
1-3/4 כוס מים חמימים
2 כפות שמרים יבשים
2 כפיות מלח
3/4 כוס צימוקים מושרים ובדוקים

להברשה:
ביצה טרופה עם מעט מים מלח וסוכר

למריחה לאחר האפייה:
רבע כוס דבש או סוכר
רבע כוס מים

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערת המיקסר את השמרים ,הסוכר, כוס מים, ביצים, דבש וקמח לפי הסדר. מפעילים את המיקסר עם זרוע הלישה ומתחילים לערבב, מוסיפים מחצית מכמות השמן ומלח ואם יש צורך מוסיפים עוד מים בהדרגה עד לקבלת בצק נח ואלסטי, מוסיפים את הצימוקים ויתר השמן וממשיכים ללוש במהירות בינונית 10 דקות בודקים שהבצק אלסטי ונמתח. משמנים את הבצק ומכסים בניילון נצמד את הקערה. משאירים להתפחה במקום חמים עד שיכפיל את הנפח (אפשר בתנור שחומם לחום של 30 מעלות)
  2. אחרי שהבצק הכפיל את נפחו, מעבדים אותו מעט להוציא את האוויר, מחלקים לחלקים שווים לחלות או לחמניות אישיות, קולעים את הבצק, מורחים את הביצה ומשאירים לתפיחה נוספת.
  3. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, אופים 10-15 דקות ללחמניות או 30 -40 דקות לחלות. בודקים אם החלה קלילה וכשדופקים מלמטה יש צליל חלול.
  4. לקליעת חלה או לחמנייה עגולה כמו בתמונה, קולעים צמה ארוכה מ3 רצועות, ומאחדים את הקצוות לעיגול, מסדרים באופן שיראה עגול מושלם ואחיד מכל הכיוונים.

*ניתן להקפיא את החלות ולהפשיר לפני החג, טעים מאד להניח לחימום על הפלטה לפני הסעודה ולהגיש חם.

עוגת תפוחים ואוכמניות בפירורים

עוגת תפוחים באוכמניות ופירורים
עוגה מושלמת גם כקינוח או כפשטידה. אף אחד לא יזהה שהיא עשויה מקמח מלא. אופים בתבנית גדולה או תבניות אישיות

חומרים:

לבצק (כמות מספיקה לתבנית בקוטר 24 או כ8 עוגות אישיות בקוטר 7 ס"מ)
2 כוסות קמח
חצי כוס שקדים טחונים
3/4 כוס סוכר
ביצה
כפית ת. וניל
חצי כוס שמן
קורט מלח

מלית:
6-7 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
חצי כוס סוכר או דיאט טיפ
כפית וחצי מיץ לימון

כפית קינמון טחון

3/4 כוס מים
כוס מלית אוכמניות או דובדבנים קנויה- לבחירה

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את חומרי המלית ללא האוכמניות בקערה ומשרים כשעה .
  2. מערבבים את חומרי הבצק במעבד מזון בפולסים לקבלת בצק פירורי.
  3. מרכיבים את העוגה: בתבנית/ רינג גדולה או תבניות אישיות כמו סיליקון או רינגים, ממלאים שליש מהגובה בצק הפירורים ומהדקים, מפזרים מעל שכבה של תפוחים, מעל שכבת התפוחים יוצקים ממלית האוכמניות או הדובדבנים, מפזרים מעל עוד שכבה של פירורים. יוצקים את מי ההשריה על העוגות.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כחצי שעה לעוגות קטנות או 45 שקות עד שעה לעוגה גדולה.
  5. ניתן להקפיא את העוגה. רצוי לאפות שוב כ10 דקות לאחר הפשרה להחזיר את הפריכות.

*ניתן לאכסן עד יום מחוץ למקרר, או 3-4 ימים בתוך המקרר.

בואי ללמוד ולהתמקצע בקורסי הבישול, הקונדיטוריה והעיצוב המקצועיים שלנו בקמפוס הקולינרי, בהם תלמדי בישול, קונדיטוריה, עיצוב אירועים ושזירת פרחים, עיצוב מזנונים ושולחנות, עיצוב מתנות, עיצוב ופיסול קולינרי, בטכניקות מקצועיות ובפרזנטציות מושלמות.

השאירו תגובה

כתיבת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

הקמפוס הקולינרי

ביה"ס הגבוה למקצועות הקולינריה
רח' גבעת שאול 40 ירושלים
טלפון: 02-6522227
office@cuca.co.il

טבחות

  • פרופשיונל שף
  • שף בריאות ויועצת תזונה
  • אמנות הבישול לגברים
  • בישול גורמה
  • מטבח עולמי

קולינריה

  • פטיסיירי שף
  • קונדיטורית בוטיק
  • קונדיטוריה מקצועית
  • עיצוב וקישוטי עוגות

עיצוב

  • עיצוב ופיסול קולינרי
  • עיצוב בארים ומתנות

הרשמה לניוזלטר שלנו

רוצה להיות ראשונה לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?

עיצוב האתר: פלטפורמה ADV | בנייה: שרי משי שטוב

© All rights reserved culinarycampus.co.il