לזניה גבינות ופטריות

לזניה עשירה משכבות נדיבות של גבינות, פטריות ורוטב עגבניות משובח

לזניה גבינות ופטריות

לזניה גבינות ופטריות

מתכון וסטיילינג- ציפי כהן הקמפוס הקולינרי
צילום שושי סירקיס
באדיבות קטיפה

לזניה עשירה משכבות נדיבות של גבינות, פטריות ורוטב עגבניות משובח

חומרים:

קופסא עלי לזניה ללא בישול
1 בצל קצוץ
3 שיני שום
5 עגבניות טחונות
2 כפות רסק עגבניות
סלסילה פטריות שמפניון ופורטובלו פרוסות
2 כפות שמן זית
2 קוטג'
1 מיכל שמנת מתוקה
מלח פלפל גרוס
כפית בזילקום מיובש או טרי
חצי כפית אורגנו מיובש
500 גר' גבינה צהובה מגוררת ניתן לשלב 2-3 סוגים שונים

אופן ההכנה:

1.מכינים את הרוטב: מחממים את השמן ומטגנים את הבצל להשחמה קלה, מוספים את הפטריות והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד 3 דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות והתבלינים ומבשלים כרבע שעה, מוסיפים את השמנת המתוקה מבשלים עוד 2 דקות ומתקנים תיבול.

2. מסדרים בתבנית שכבה של עלי לזניה, מעל שכבה דקה של קוטג', יוצקים בנדיבות מהרוטב, ומעל שכבה של גבינה צהובה מגוררת. מוסיפים שכבות נוספות לפי סדר זה, ללזניה גבוהה מסדרים סה"כ כ4-5 שכבות. מעל השכבה העליונה יוצקים רק רוטב ואופים בתנור כ30 דקות,

3. מוציאים מהתנור ומפזרים גבינה צהובה, אופים עוד 10 דקות עד שהגבינה נמסה.
4. מקררים לילה במקרר, חותכים לפרוסות או ריבועים ומחממים בתנור. מגישים חם.

השאירו תגובה

כתיבת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

הקמפוס הקולינרי

ביה"ס הגבוה למקצועות הקולינריה
רח' גבעת שאול 40 ירושלים
טלפון: 02-6522227
office@cuca.co.il

טבחות

  • פרופשיונל שף
  • שף בריאות ויועצת תזונה
  • אמנות הבישול לגברים
  • בישול גורמה
  • מטבח עולמי

קולינריה

  • פטיסיירי שף
  • קונדיטורית בוטיק
  • קונדיטוריה מקצועית
  • עיצוב וקישוטי עוגות

עיצוב

  • עיצוב ופיסול קולינרי
  • עיצוב בארים ומתנות

הרשמה לניוזלטר שלנו

רוצה להיות ראשונה לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?

עיצוב האתר: פלטפורמה ADV | בנייה: שרי משי שטוב

© All rights reserved culinarycampus.co.il

×
×

עגלת קניות

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים עד הבית

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים
עד הבית

רוצה להיות ראשונה
לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?