חדש! סדנאות שף ייחודיות להעשרה מקצועית! כנסו >

סל קניות

ירקות מאודים בפונדו בשמל גבינות

אידוי הירקות בניגוד לבישול, שומר על הערך התזונתי של הירקות, רוטב הגבינות החם מעשיר את הירקות המאודים. לחיסכון בקלוריות ניתן להשתמש בחלב במקום שמנת מתוקה. או ברוטב לימון פרווה.

ירקות מאודים בפונדו בשמל גבינות

ירקות מאודים בפונדו בשמל גבינות

מתכון וסטיילינג- ציפי כהן הקמפוס הקולינרי
צילום שושי סירקיס
באדיבות קטיפה

אידוי הירקות בניגוד לבישול, שומר על הערך התזונתי של הירקות, רוטב הגבינות החם מעשיר את הירקות המאודים. לחיסכון בקלוריות ניתן להשתמש בחלב במקום שמנת מתוקה. או ברוטב לימון פרווה.

חומרים:

ירקות לבחירה – גזר, תפו”א, קישואים, קולרבי, ברוקולי, כרובית, שעועית ירוקה, תירס
50 גר’ חמאה
50 גר’ קמח
כוס חלב
250 מל’ שמנת מתוקה
300 גר’ תערובת גבינות מגוררות לפי הטעם- גבינה צהובה, פרמז’ן, פיקורינו, קשקבל, גבינה מותכת
מלח ופלפל לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1. מקלפים וחותכים את הירקות לקוביות בינוניות ולתפרחות. מסדרים בסיר עם תחתית מחוררת.
מניחים מעל סיר נוסף עם מים, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה או עד לריכוך.
הירקות מתבשלים מהאדים, וכך שומרים על צבעם וערכם התזונתי.

ניתן להשתמש בירקות קפואים אותם מוסיפים לסיר ל10 דקות בלבד או מחממים במיקרוגל.

2. מכינים רוטב בשמל גבינות:
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת בצבע זהוב ללא גושים.
מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה. מוסיפים שמנת מתוקה, גבינות ותבלינים ומבשלים עד לבעבוע קל.

מגישים את הירקות חמים לצד הרוטב החם כמטבל.
*לרוטב לימון פרווה- מערבבים היטב, מיץ מ-2 לימונים, שן שום כתושה, רבע כפית חרדל, 2 כפות שמן , מלח ופלפל לפי הטעם.

שיחת יעוץ

חינם!

עם יועצי/ות הלימודים שלנו

החלפת סיסמה

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה לקבל מתכונים מקצועיים מצוות השפים שלנו?

בואי להיות הראשונה להתעדכן במבצעים, ומתכונים שלנו.

הי, אתם לא רוצים לפספס סודות של השפים נכון?

השפים שלנו במתכונים מידי שבוע במייל