טיפים לעריכת שולחן, ועיצוב שולחן לסוכות

חגי תשרי כבר כאן, ואיתם סעודות החג, אין ספור מנות, ושולחן אחד !
חשבתן לגוון ולשנות את מראה השולחן בין סעודה לסעודה בחגים הבאים עלינו לטובה?

אם תשתמשו בסרוויס הקיים או אם תקנו סרוויס חדש או תשתמשו בכלים חד פעמיים, עם קצת יצירתיות ואמביציה, קומפוזיציה נכונה ושילוב צבעים נכון תוכלו לגוון את השולחן בכל סעודה ליצירה קסומה.

וגם עיצבנו בשבילכם שולחן בהשראת החג

עריכת שולחן חג, סוכות, שולחן מלא

 

אז הנה לכן כמה טיפים לעיצוב שולחן בקלות וללא השקעה כספית גבוהה

  1. בודקים את המלאי הקיים, האם ברשותך רנרים, חבקי מפיות, מפיות, סט כלים, אגרטלים, פמוטות או פרחים שונים וכד' אשר יכולים לשמש בסיס לעיצוב השולחן, תמיד ניתן להשתמש במפות לבנות או שמנת ולשדרג עם אביזרים שונים.
  2. בוחרים קונספט – רעיון. משתמשים במוטיבים של הקונספט.
  3. צבע– בחירת הצבעים יכולה להיות מושפעת מהקונספט או מוטיבים של החג, לדוגמא בסוכות- אתרוגים בגווני צהוב וירוק או מהצבעים שמסביב- לדוגמא ריפוד הכיסאות או צבע הווילונות.
    גוונים בהירים יותר יתאימו לסעודות ביום וכהים לסעודות בערב
  4. מניפת הצבעים תהיה במינון נכון, בד"כ 60 % צבע עיקרי, 30% צבע שני ו- 10 % צבע שלישי.
  5. חלוקת השולחן ל3- בסיס, טריטוריה אישית ומרכז השולחן
    בסיס– המפה והרנר (או פלייסמנט)
    טרטוריה אישית– סט כלים, כוסות , סכו"ם, קיפול מפית, מזכרת אישית, אביזרים או אקססוריס אישיים לסועד
    מרכז השולחן– סנטר פיס תואם לקונספט או לעיצוב הכללי, נרות, פרחים, אבנים,  פמוטים וכו'
  6. קיפול מפית– חלק משמעותי בעיצוב השולחן, כדאי ללמוד כמה סוגי קיפולים קלים ולגוון בכל פעם בקיפול אחר, תמיד אפשר להשתמש בחבק מפית שהיום מאד באופנה או לקשור את המפית בסרט
  7. ירק ופרחים מוסיפים המון– בסנטר פיס- פרחים באגרטל, סידור פרחים, רנר של עלים, עלים מתחת לצלחת, ועוד, ולא חייבים לקנות, ניתן גם לקטוף מהגינה.
  8. סנטר פיס- חשוב שיהיה עד גובה 30 ס"מ שלא יפריע לקשר עין בין הסועדים
  9. ניתן להוסיף פרטי עיצוב או פרחים גם באזורים אחרים בחדר- כמו על מדף, או שידה
  10. התאמת העיצוב לסגנון הארוחה- בארוחה עם הרבה סלטים ומנות המוגשות בצלחות מרכזיות, יש להמעיט בעיצוב מקסימום 30 % ולהשאיר שטחים ריקים. לעומת ארוחה המוגשת בצלחות אישיות וסלטים אישים.
  11. עיצוב וקומפוזיציה– לארגן פריטים בקבוצות , להקפיד על קשר עין בין הפריטים, ליצור משחקי גבהים, ליצור ענין בעזרת טקסטורה שונה או קונטרסט בצבעים, להשתמש באביזרים בעלי אותה שפה עיצובית, קו, צבע, חומר ומרקם. למקם בצורה מחושבת ונכונה.
לסיכום- עיצוב שולחן מיוחד, תורם מאד לאווירה, כל אחת מכן בקלות יכולה

 

שולחן לסוכות

הקונספט-אתרוגים

הצבעים- ירוק, צהוב לבן.
המפה- ירוק תפוח או לימון.
רנר- אתרוגים או לימונים, עלים מעץ לימון או תפוז מהגינה, עששיות צהובות.
מפית-משתפלת ועליה מפית נוספת בחבק.

עריכת שולחן חג סוכות, מעמדים לקינוחים

מנת הפתיח והקינוחים-מותאמים לצבעי העיצוב הכללי והם חלק מהעיצוב הכולל.
*ממרח הסלמון שבצלחת הוקפא מראש בתבנית סילקון עד לעריכה.

עריכת שולחן חג, מנת סלומון מלמעלה

לתוספת ענין – קישטנו את הסוכה בצבעים ופריטים תואמים לעיצוב הסוכה-אתרוגים משתלשלים מהסכך בעזרת סרט וחוט ברזל, עם פפיון תואם, וכדורי פרחים בצבעים תואמים.
סט כלים- לבן חלק נקי ויוקרתי, משדר קלאסיקה ואלגנטיות עדינה, סכו"ם דמוי כסף אלגנטי, וכוס דמוי גביע יין מוסיפים לאווירה החגיגית.

עריכת שולחן חג, מבט מהצד

 

בואי ללמוד ולהתמקצע בקורסי הבישול, הקונדיטוריה והעיצוב המקצועיים שלנו בקמפוס הקולינרי, בהם תלמדי בישול, קונדיטוריה, עיצוב אירועים ושזירת פרחים, עיצוב מזנונים ושולחנות, עיצוב מתנות, עיצוב ופיסול קולינרי, בטכניקות מקצועיות ובפרזנטציות מושלמות.

השאירו תגובה

לפוסט הזה יש 3 תגובות

  1. מדהים

  2. החומר מעשיר, מפתח יצירתיות ומקצועי

  3. מפתח יצירתיות, מעשיר, מקצועי

כתיבת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

הקמפוס הקולינרי

ביה"ס הגבוה למקצועות הקולינריה
רח' גבעת שאול 40 ירושלים
טלפון: 02-6522227
office@cuca.co.il

טבחות

  • פרופשיונל שף
  • שף בריאות ויועצת תזונה
  • אמנות הבישול לגברים
  • בישול גורמה
  • מטבח עולמי

קולינריה

  • פטיסיירי שף
  • קונדיטורית בוטיק
  • קונדיטוריה מקצועית
  • עיצוב וקישוטי עוגות

עיצוב

  • עיצוב ופיסול קולינרי
  • עיצוב בארים ומתנות

הרשמה לניוזלטר שלנו

רוצה להיות ראשונה לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?

עיצוב האתר: פלטפורמה ADV | בנייה: שרי משי שטוב

© All rights reserved culinarycampus.co.il