חצילים וקישואים במלית בשר טחון, פטריות וכבדים

מנת פתיחה משובחת לסעודת חג, שניתן להכין מראש ולהקפיא.

חצילים וקישואים במלית בשר טחון, פטריות וכבדים

חצילים וקישואים במלית בשר טחון, פטריות וכבדים

מתכון: ציפי כהן צילום: שושי סירקיס

מנת פתיחה משובחת לסעודת חג, שניתן להכין מראש ולהקפיא.

חומרים:

2 חצילים צרים וארוכים
2 קישואים גדולים
שמן זית להברשה

למלית:
500 גר' בשר טחון, או תערובת של בשר טחון עם הודו טחון
תפו"א 1 מבושל ומעוך לפירה
150 גר' כבד צלוי חתוך לקוביות קטנות
חצי סלסילה פטריות
בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל גרוס

לרוטב עגבניות:
1 בצל קצוץ
2 עגבניות חתוכות לקוביות
חצי סלסילה פטריות
2 שיני שום קצוץ
2 כפות רסק עגבניות
מעט מים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

  1. פורסים את החצילים והקישואים לאורכם לפרוסות בעובי 3-5 מ"מ
  2. מברישים בשמן זית ואופים בום גבוהה עד שמזהיב, או לחילופין, לקבלת פסים יפים, מטגנים על מחבת פסים.
  3. מטגנים בצל קצוץ על אש נמוכה עד שמזהיב, מוסיפים את הפטריות ומערבבים עד שהפטריות משנים את צבעם ונהיים כהים יותר, מוסיפים את השום והכבדים ומטגנים עוד כדקה. מסירים מהאש ומערבבים עם יתרת החומרים. לשים את הכל יחד עד שהתערובת אחידה. פעולת הלישה מפתחת את החלבון שבבשר, ואז אין צורך להוסיף ביצים.
  4. מניחים מעט מהתערובת בקצה פרוסת חצילים או קישוא, מגלגלי לגלילה, מסדרים בתבנית אפיה את כל הגלילים ואופים כ15 עד 20 דקות ,עד שהבשר משנה את צבעו גם מבפנים.
  5. מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שמשנים את צבעם, מוסיפים את השום לכמה שניות, מוסיפים את העגבניות ומטגנים, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ20 דקות, מוסיפים רסק עגבניות ומעט מים. טוחנים מחצית מהרוטב במקל בנדר, ומאחדים הכל יחד, מתבלים וממשיכים לבשל עוד כ20 דקות או חצי שעה עד שהרוטב מסמיך ומוכן, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה.
  6. מגישים את הגלילים עם רוטב.
    לגיוון, למרקם נימוח יותר, ניתן לצקת את הרוטב על הגלילים לאפייה נוספת, או לבשל את הגלילים בתוך הרוטב. רצוי להקפיא את הגלילים בנפרד ואת הרוטב בנפרד.

השאירו תגובה

כתיבת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

הקמפוס הקולינרי

ביה"ס הגבוה למקצועות הקולינריה
רח' גבעת שאול 40 ירושלים
טלפון: 02-6522227
office@cuca.co.il

טבחות

  • פרופשיונל שף
  • שף בריאות ויועצת תזונה
  • אמנות הבישול לגברים
  • בישול גורמה
  • מטבח עולמי

קולינריה

  • פטיסיירי שף
  • קונדיטורית בוטיק
  • קונדיטוריה מקצועית
  • עיצוב וקישוטי עוגות

עיצוב

  • עיצוב ופיסול קולינרי
  • עיצוב בארים ומתנות

הרשמה לניוזלטר שלנו

רוצה להיות ראשונה לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?

עיצוב האתר: פלטפורמה ADV | בנייה: שרי משי שטוב

© All rights reserved culinarycampus.co.il

×
×

עגלת קניות

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים עד הבית

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים
עד הבית

החלפת סיסמה

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה לקבל מתכונים מקצועיים מצוות השפים שלנו?

בואי להיות הראשונה להתעדכן במבצעים, ומתכונים שלנו.