חורף חם עם מתכוני
שוקולד של אפרת ליבפרוינד

אפרת ליבפרוינד מביאה לכם שני קינוחים שווים, ליישום בבית שלך.

פחזניות 'שוקולד שוקולד'

פחזניות שוקולד שוקולד

מתכון: שף קונדיטור אפרת ליבפרוינד

בצק הקראנץ' שמניחים מעל הפחזניות לפני האפייה
תורם מאוד לטעם לפריכות לטעם ולמראה.

חומרים:

לבצק רבוך לפחזניות:

250 גרם (כוס +כף) חלב (או מים או חלב סויה לגרסה הפרווה)
250 גרם (כוס +כף) מים
200 גרם חמאה (או מרגרינה)
300 גרם ( 2 כוסות + 2 כפות) קמח
10 גרם (כפית) סוכר
10 גרם (כפית שטוחה) מלח
450 גרם ביצים (9 ביצים)

לקראנץ' שוקולד:

100 גרם חמאה רכה או מרגרינה
120 גרם (4\3 כוס) סוכר חום בהיר (מומלץ לטחון אותו)
100 גרם (כוס פחות 4 כפות) קמח
20 גרם (2 כפות )קקאו

לקרם שוקולד:

220 גרם שוקולד מריר קצוץ
250 מ"ל ( מכל) שמנת מתוקה או צמחית
2 כפות קפה
200 מ"ל (מיכל פחות 2 כפות) שמנת מתוקה או צמחית , מוקצפת

אופן ההכנה:

אופן הכנת הקראנץ':

מערבבים את כל החומרים במעבד מזון או במיקסר עד שמתקבל בצק אחיד.
מניחים את בצק הקראנץ' על נייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים לעלה דק מאוד בעובי 4 מ"מ.
מעבירים למקפיא לשעה וחצי.

אופן הכנת הבצק:

מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב טורבו
בסיר קטן שמים את המים, החלב, החמאה, הסוכר והמלח.
מביאים לרתיחה עדינה מעל להבה בינונית ומבשלים עד שהחמאה נמסה.

מוסיפים את הקמח ומערבבים מיד בעזרת כף עץ או לקקן. מבשלים 2 דקות נוספות (כדי לאדות כמה שיותר נוזלים– כך הבצק יכיל פחות נוזלים באפיה והפחזניות תהיינה יבשות וחלולות ) אחרי 2 דקות מתקבל בצק אחיד שנראה כמו כדור.

מורידים מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה או עם וו ההקצפה.

מערבבים במהירות בינונית כ8 דקות, לקירור הבצק. (אם מוסיפים את הביצים לבצק חם, הן תתחלנה להתבשל מה שיפגע בפוטנציאל ההתנפחות של הבצק בהמשך.)

מוסיפים ביצה אחת בכל פעם. לא מוסיפים את הביצה הבאה עד שהביצה שלפניה נטמעה לחלוטין בבצק.

ממשיכים ללוש כדקה נוספת לקבלת בצק מבריק, דביק והומוגני. כדי לדעת שהבצק הצליח, מושכים כלפי מעלה את וו הגיטרה או וו ההקצפה , ורואים שנשאר עליו מעין V של בצק. דרך נוספת לבדוק היא לקחת כדורון בצק לשים אותו בין האצבע והאגודל ולראות שהוא נדבק ונמתח, ויוצר מעין מראה של מסטיק.

מעבירים את הבצק הרבוך לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 1 ס"מ או ללא צנתר בכלל.מוציאים מהמקפיא את בצק הקראנץ' וקורצים ממנו עיגולים בקוטר של הפחזניות שזילפנו.מניחים בעדינות את בצק הקראנץ' מעל.

מורידים את טמפרטורת התנור ל180 מעלות,מכניסים את הפחזניות ואופים כחצי שעה עד שהן יבשות קלות וחלולות.מקררים היטב.

אופן הכנת הקרם:

בסיר קטן מחממים את השמנת עד סף רתיחה ויוצקים אותה על השוקולד הקצוץ.
טוחנים את התערובת בבלנדר מקל, מוסיפים את הקפה וממשיכים לטחון לקרם חלק ומבריק.
מקפלים את הקרם לשמנת המוקצפת.מכניסים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר עגול או כוכב מאוד קטן .

אופן ההרכבה:

חוצים את הפחזניות לרוחבן וממלאים עם הקרם.
הפחזניות ללא הקרם נשמרות בהקפאה עד חודש עם הקרם עד 48 שעות במקרר.

כוסות במילוי קרם שוקולד קרמל
ושטרויזל שקדים

כוסות במילוי שוקולד קרמל של אפרת ליבפרוינד

מתכון: שף קונדיטור אפרת ליבפרוינד

(כ18 כוסות) קינוח נפלא הניתן להכין אף שבועיים מראש ולשמור במקפיא.

חומרים:

לשטרויזל קקאו שקדים מלוח

180 גרם סוכר חום
180 גרם (כוס וחצי) שקדים טחונים או אבקת שקדים
140 גרם (כוס) קמח לבן
2 כפות קקאו
1 גרם מלח ים
180 גרם חמאה (בגרסה הפרווה-מרגרינה או שמן קוקוס)

למוס שוקולד קרמל חלבי:

70 גרם (3\1 כוס) סוכר
2 מיכלים שמנת מתוקה (לפרווה) צמחית
150 גרם שוקולד חלב (בגרסה הפרווה-מריר)
120 גרם חלמונים

אופן ההכנה:

אופן הכנת השטרויזל:

במעבד מזון מערבבים את כל החומרים,מרדדים את הבצק בין 2 ניירותאפיה כך שיהיה דק.
אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ20 דקות.מקרררים היטב וטוחנים לפירורים דקים במעבד מזון או בעזרת פטיש שניצל.
שומרים במיכל פלסטיק עד ההרכבה (כמות השטרויזל הניתנת פה גדולה,ואפשר להכין חצי כמות)

אופן הכנת המוס:

מחממים מיכל אחד של שמנת. בסיר נפרד מחממים מחבת שטוחה וממיסים בה את הסוכר עד שנוצר קרמל בצבע ענבר. מוסיפים לקרמל בהדרגה תוך כדי ערבוב את השמנת החמה ומערבבים לאחידות. מסירים מהלהבה מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב. מאחדים לקרם. מוסיפים את החלמונים בוחשים היטב , ומצננים לטמפרטורת החדר.

מקציפים את מיכל השמנת השני לקצפת רכה. מבליעים את הקצפת בקרם השוקולד.

יוצקים את מוס השוקולד לכוסות יפות מפזרים בנדיבות מהקראמבל ומגישים.

ניתן להכין עד 48 שעות מראש.

השאירו תגובה

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. הכול מקסים. אך תמיד עולה אותה שאלה: באיזה נפח כוס השתמשה הקונדיטורית במתכון?
    ישנם פערים עצומים בין הכוסות! אודה להבהרה

כתיבת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

הקמפוס הקולינרי

ביה"ס הגבוה למקצועות הקולינריה
רח' גבעת שאול 40 ירושלים
טלפון: 02-6522227
office@cuca.co.il

טבחות

  • פרופשיונל שף
  • שף בריאות ויועצת תזונה
  • אמנות הבישול לגברים
  • בישול גורמה
  • מטבח עולמי

קולינריה

  • פטיסיירי שף
  • קונדיטורית בוטיק
  • קונדיטוריה מקצועית
  • עיצוב וקישוטי עוגות

עיצוב

  • עיצוב ופיסול קולינרי
  • עיצוב בארים ומתנות

הרשמה לניוזלטר שלנו

רוצה להיות ראשונה לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?

עיצוב האתר: פלטפורמה ADV | בנייה: שרי משי שטוב

© All rights reserved culinarycampus.co.il

×
×

עגלת קניות

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים עד הבית

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים
עד הבית

החלפת סיסמה

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה להיות ראשונה
לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?