מתכונים וטיפים

לפי חגים:
לפי נושאים:

ירקות מאודים בפונדו בשמל גבינות
אידוי הירקות בניגוד לבישול, שומר על הערך התזונתי של הירקות, רוטב הגבינות החם מעשיר את הירקות המאודים. לחיסכון בקלוריות ניתן להשתמש בחלב במקום שמנת מתוקה. או ברוטב לימון פרווה.

מעדן טפיוקה בקרם קוקוס ופירות טרופי
בלי מיקסרים ובלי להפריד ביצים, ובלי לעמוד שעות במטבח, מתקבלת מנת קינוח נפלאה מהמטבח האסיאתי, טעימה מרעננת וקלילה, מתאימה במיוחד לאחר ארוחה כבדה. בווריאציה חלבית או פרווה מושלם לכל הזדמנות וגם לשבועות.

קינוח שמנת וקפה בשכבות
קינוח חגיגי ומיוחד לסעודת שבועות. חג הקציר? אמרו מעתה חג קציר המחמאות..


סלט בטטות מקורמלות בסילאן על מצע עלי בייבי
סלט בריאות מפנק, בטעם ומראה מיוחד, מתאים כארוחת בינים, מנת פתיחה או סלט תוספת לארוחה.

פסטה ברוטב אלפרדו – שמנת ופטריות
קלאסיקה משובחת מהמטבח האיטלקי, מתכון שתמיד מנצח.

שרבט הדרים
כל שנה בערב פסח כשאני נכנסת למטבח לבשל, הדבר הראשון שאתו אני מתחילה זה לסחוט פירות הדר לתרכיזים ושרבטים טעימים ומרעננים המלווים את סעודות החג.

פטה כבד ופטריות
המיוחד במנה, זו צורת ההגשה, מעטפת מלפפון מיוחדת ובפנים מסתתרת הפתעה. תוכלו להשתמש במעטפת גם כדי להגיש מלית חגיגית אחרת. מבין המתכונים לפסח

מרק ברוקולי מוקרם
מרק מוקרם מופלא וקל הכנה, הקישוט מוסיף חן במינימום זמן והשקעה. הוסיפו למועדפים מבין המתכונים לפסח

קלתיות תפו"א
במלית ירקות
סלסילות יפיפיות מפרוסות תפו"א, בקריספיות וטעם נפלא, יכולות להיות תחליף לבצק פילו גם לכל השנה. לכתחילה תכננתי להכין אותן כבסיס לפשטידות אישיות במליות שונות, אך לאחר טיגון הירקות, הצבעים והטעם שכנעו אותי להגיש אותן פשוט כך.

סופלה שוקולד חם
על סופלה שוקולד הילדים שלי לא מוותרים, עוגת שוקולד אוורירית, מעודנת, ונימוחה ובמרכזה נוזלית ושוקולדית. המתכון מהיר וקל להכנה ותמיד מתקבל בברכה.

אמפנדס תפו"א
במלית בשר
פינת המתכון של "מיט צויס" – חנות הבוטיק למבינים בבשר.


פיצה צ'יפס לפסח
את בצק הפיצה מחליף צ'יפס מרשת תפו"א. התוצאה כ"כ טעימה שבטח תאמצו לכל השנה, מתאים גם לנמנעים מגלוטן.

ניוקי תפו"א וחצילים בעגבניות שרי ובזיליקום
מנה פיסחית מופלאה לימי חול המועד

אגרול פסחי
לא שרויה. מנת פתיחה מושלמת לסועדת החג, משמשים בעלי בלינצ'ס פסחים, ממלאים מגלגלים ומטגנים למעטה פריך.

סטייק אנטריקוט ברוטב יין מקורמל
ש לבשל את הסטייקים ברוטב, לקבלת בשר במרקם רך במיוחד.

חצילים וקישואים במלית בשר טחון, פטריות וכבדים
מנת פתיחה משובחת לסעודת חג, שניתן להכין מראש ולהקפיא.



טריו סלמון דבש
פרזנטציה את ההגשה המיוחדת ניתן לאמץ גם למנות דג אחרות או להגשת סלט אישי משודרג. וכמובן הדג נפלא גם בהגשה קלאסית רגילה.