בחזרה לשגרה רעננה
עם סלטי בריאות נהדרים

אז אחרי החגים, אנחנו רוצים לחזור לגזרה, וגם לשגרה הבריאה.
במיוחד בשבילכם הבאנו שני מתכונים של סלטים בריאים מזינים שכדאי שתאמצו

מתכונים והכנה: ציפי כהן שף לאומנות קולינרית | צילום וסטיילינג שושי סירקיס |  פורסם בקטיפה

 

סלט טאבולה מקורי

סלט בורגול לבנוני, טעים, קליל ואהוב על כולם, למרות שהסלט ידוע, אני תמיד מתפלאת שאנשים לא מכירים אותו, טועמים בחשש, ותמיד מבקשים את המתכון.

חומרים:

חצי ק"ג בורגול או ג'ריש (בורגול דק)
2 עגבניות
2 מלפפונים
צרור פטרוזיליה
2 כפות כוסברה  או נענע  לפי הטעם
2 בצלים ירוקים
בצל סגול קטן
מיץ מלימון שלם
2-3 כפות ממרח לימון כבוש- מוסיף טעם נפלא
מלח ופלפל שחור
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. משרים את הבורגול במים עד שמתנפח ומתרכך. מסננים את המים המיותרים.
  2. קוצצים את כל הירקות והירק דק מאד, מוסיפים את הירקות לבורגול, מתבלים במיץ לימון, שמן, מלח ופלפל וממרח לימון כבוש, מערבבים היטב, מגישים מיד.
  3. נשמר עד יומיים במקרר, רצוי לתבל מחדש אחרי אכסון.

סלט עלי בייבי, שעועית ועגבניות שרי מיובשות

logo
גיוון חדש ומרענן, שילוב טעמים מפתיע של ירקות טריים, קלויים ושעועית מבושלת. שילוב של חלבונים וירקות בריאות בכל נגיסה.

חומרים:

כוס שעועית לבנה
סלסילה עגבניות שרי אדומות וצהובות
חצי שקית עלי ביבי
בצל סגול פרוס דק
חצי לימון נקי פרוס דק וחתוך לרבעים
שן שום כתוש
מיץ מלימון סחוט
מלח ופלפל שחור גרוס
5 כפות שמן זית
כפית טימין יבש, או קצוץ טרי
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
תוספות לבחירה- רבע כוס זיתי קלמטה, 100 גר' קוביות גבינת פטה או פטה כבשים

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את השעועית עד לריכוך ומסננים
  2. חוצים את עגבניות השרי לחצאים ומסדרים בשכבה אחידה , מטפטפים שמן זית, מלח ופלפל גרוס, וטימין, אופים בתנור כ15 דקות
  3. שמים בקערה שעועית לבנה, עגבניות, עלי ביבי, בצל סגול, פרוסות לימון, פטרוזיליה, שום כתוש, מתבלים במיץ לימון , שמן זית מלח ופלפל מערבבים, מתקנים תיבול
  4. אם רוצים מוסיפים זיתי קלמטה וגבינת פטה ומגישים מיד.

בואי ללמוד ולהתמקצע בקורסי הבישול, הקונדיטוריה והעיצוב המקצועיים שלנו בקמפוס הקולינרי, בהם תלמדי בישול, קונדיטוריה, עיצוב אירועים ושזירת פרחים, עיצוב מזנונים ושולחנות, עיצוב מתנות, עיצוב ופיסול קולינרי, בטכניקות מקצועיות ובפרזנטציות מושלמות.

השאירו תגובה

כתיבת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

הקמפוס הקולינרי

ביה"ס הגבוה למקצועות הקולינריה
רח' גבעת שאול 40 ירושלים
טלפון: 02-6522227
office@cuca.co.il

טבחות

  • פרופשיונל שף
  • שף בריאות ויועצת תזונה
  • אמנות הבישול לגברים
  • בישול גורמה
  • מטבח עולמי

קולינריה

  • פטיסיירי שף
  • קונדיטורית בוטיק
  • קונדיטוריה מקצועית
  • עיצוב וקישוטי עוגות

עיצוב

  • עיצוב ופיסול קולינרי
  • עיצוב בארים ומתנות

הרשמה לניוזלטר שלנו

רוצה להיות ראשונה לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?

עיצוב האתר: פלטפורמה ADV | בנייה: שרי משי שטוב

© All rights reserved culinarycampus.co.il