חדש! סדנאות שף ייחודיות להעשרה מקצועית! כנסו >

סל קניות

ארוחות שהן – מרק

רק מרק, אבל ארוחה שלמה! מרקים משביעים שיגוונו לכן את החורף.
אין יותר תענוג מגשם בחלון, ומרק מהביל על השולחן, בתיאבון ולרוויה

הכנה וסטיילינג: ציפי כהן
צילום: שושי סירקיס

מרק תירס

מרק תירס
מרק בזק, שקולע לטעם של כולם, ובמיוחד לילדים, טעים ומזין, הצלה לזמנים שממהרים
עדיף להשתמש בתירס קפוא ולא בשימורים אשר אין בהם שום ערכים תזונתיים

חומרים:

שקית גרגרי תירס קפוא
ענף סלרי פרוס דק
גזר פרוס
בצל קצוץ
כף שמן
2 כפות קורנפלור
2 ביצים
2 ליטר מים
מלח, פלפל גרוס
כף אבקת מרק עוף
כף רוטב סויה
כף יין לבן
כפית סוכר

לבחירה: חזה עוף חתוך לגפרורים קטנים

אופן ההכנה:

מאדים את השמן עם הבצל, מוסיפים את התירס והסלרי, מוסיפים מים ומרתיחים.
מוסיפים אבקת מרק ותבלינים ומבשלים כ5 דקות, מוסיפים יין, סויה וכף קורנפלור מדלל במים, מבשלים דקה נוספת.
מערבבים חתיכות חזה העוף עם חלבון ביצה וכף קורנפלור, יוצקים לסיר לאט לאט תוך כדי ערבוב.
את החלמון הנותר, בתוספת ביצה מערבבים עם מזלג, ויוצקים למרק בזרם דק תוך כדי ערבוב מתמיד ליצירת נטיפי ביצים.

למרק פרווה
מוסיפים 2 כפות קורנפלור מדולל למרק, ומערבבים את 2 הביצים בשלמותם לנטיפי ביצים.
טועמים ומתקנים תיבול, מגישים מיד.

מרק גריסים ופטריות

מרק גריסים ופטריות
מרק בריא, טעים, מזין, מחמם ומשביע , בניחוח ביתי.

חומרים:

חבילה פטריות טריות
2 גזר פרוס
2 כוסות גריסי פנינה
בצל פרוס דק
ענף סלרי פרוס דק
כפית שמן
2 ליטר מים
מלח, פלפל שחור גרוס
רבע כפית תבלין אגוז מוסקט
לבחירה- כף אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:

מניחים בסיר את הבצל והירקות, ומאדים בסיר  כ3 דקות, מוסיפים גריסים שטופים ומסוננים, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש נמוכה כשעתים, מערבבים מדי פעם למניעת הדבקות בקרקעית הסיר.
מוסיפים תבלינים, טועמים ומתקנים תיבול.

מרק בשר וירקות

מרק בשר וירקות
 מרק שיכול להוות גם ארוחה מלאה, עונג שבת אמיתי לבחורים במשפחה

חומרים:

קוביות בשר ללא עצמות לפי מספר הסועדים : צלעות, שריר, אסדו או בשר לגולש
קישוא גדול
2 גזרים
בצל פרוס
כרשה/ לוף
בטטה גדולה
חתיכת דלעת או דלורית
תפוח אדמה
קולרבי קטן
3 שיני שום
ענף סלרי עם עלים, או שורש סלרי
צרור פטרוזיליה וכוסברה
מלח , פלפל שחור גרוס
כפית תבלין חוויאג’ תימני למרק
מעט תבלין אגוז מוסקט
כף שמן

אופן ההכנה:

מטגנים את הבשר להשחמה קלה, מכל הכיוונים על מנת לסגור את מיצי הבשר.
מוסיפים את הבצל, וממשיכים לטגן, מכסים במים רותחים , ומבשלים כשעה.
חותכים את הירקות לחתיכות או טבעות, מוסיפים לסיר וממשיכים לבשל כשעתים עד לריכוך מלא של הבשר, את הירק והתבלינים מוסיפים בחצי שעה האחרונה לבישול.
טועמים את המרק ומתקנים את התיבול.
גיוון- למרק תימני, מוסיפים כף סחוג ירוק

שיחת יעוץ

חינם!

עם יועצי/ות הלימודים שלנו

החלפת סיסמה

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה לקבל מתכונים מקצועיים מצוות השפים שלנו?

בואי להיות הראשונה להתעדכן במבצעים, ומתכונים שלנו.

הי, אתם לא רוצים לפספס סודות של השפים נכון?

השפים שלנו במתכונים מידי שבוע במייל