ארוחות שהן – מרק

רק מרק, אבל ארוחה שלמה! מרקים משביעים שיגוונו לכן את החורף.
אין יותר תענוג מגשם בחלון, ומרק מהביל על השולחן, בתיאבון ולרוויה

הכנה וסטיילינג: ציפי כהן
צילום: שושי סירקיס

מרק תירס

מרק תירס
מרק בזק, שקולע לטעם של כולם, ובמיוחד לילדים, טעים ומזין, הצלה לזמנים שממהרים
עדיף להשתמש בתירס קפוא ולא בשימורים אשר אין בהם שום ערכים תזונתיים

חומרים:

שקית גרגרי תירס קפוא
ענף סלרי פרוס דק
גזר פרוס
בצל קצוץ
כף שמן
2 כפות קורנפלור
2 ביצים
2 ליטר מים
מלח, פלפל גרוס
כף אבקת מרק עוף
כף רוטב סויה
כף יין לבן
כפית סוכר

לבחירה: חזה עוף חתוך לגפרורים קטנים

אופן ההכנה:

מאדים את השמן עם הבצל, מוסיפים את התירס והסלרי, מוסיפים מים ומרתיחים.
מוסיפים אבקת מרק ותבלינים ומבשלים כ5 דקות, מוסיפים יין, סויה וכף קורנפלור מדלל במים, מבשלים דקה נוספת.
מערבבים חתיכות חזה העוף עם חלבון ביצה וכף קורנפלור, יוצקים לסיר לאט לאט תוך כדי ערבוב.
את החלמון הנותר, בתוספת ביצה מערבבים עם מזלג, ויוצקים למרק בזרם דק תוך כדי ערבוב מתמיד ליצירת נטיפי ביצים.

למרק פרווה
מוסיפים 2 כפות קורנפלור מדולל למרק, ומערבבים את 2 הביצים בשלמותם לנטיפי ביצים.
טועמים ומתקנים תיבול, מגישים מיד.

מרק גריסים ופטריות

מרק גריסים ופטריות
מרק בריא, טעים, מזין, מחמם ומשביע , בניחוח ביתי.

חומרים:

חבילה פטריות טריות
2 גזר פרוס
2 כוסות גריסי פנינה
בצל פרוס דק
ענף סלרי פרוס דק
כפית שמן
2 ליטר מים
מלח, פלפל שחור גרוס
רבע כפית תבלין אגוז מוסקט
לבחירה- כף אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:

מניחים בסיר את הבצל והירקות, ומאדים בסיר  כ3 דקות, מוסיפים גריסים שטופים ומסוננים, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש נמוכה כשעתים, מערבבים מדי פעם למניעת הדבקות בקרקעית הסיר.
מוסיפים תבלינים, טועמים ומתקנים תיבול.

מרק בשר וירקות

מרק בשר וירקות
 מרק שיכול להוות גם ארוחה מלאה, עונג שבת אמיתי לבחורים במשפחה

חומרים:

קוביות בשר ללא עצמות לפי מספר הסועדים : צלעות, שריר, אסדו או בשר לגולש
קישוא גדול
2 גזרים
בצל פרוס
כרשה/ לוף
בטטה גדולה
חתיכת דלעת או דלורית
תפוח אדמה
קולרבי קטן
3 שיני שום
ענף סלרי עם עלים, או שורש סלרי
צרור פטרוזיליה וכוסברה
מלח , פלפל שחור גרוס
כפית תבלין חוויאג' תימני למרק
מעט תבלין אגוז מוסקט
כף שמן

אופן ההכנה:

מטגנים את הבשר להשחמה קלה, מכל הכיוונים על מנת לסגור את מיצי הבשר.
מוסיפים את הבצל, וממשיכים לטגן, מכסים במים רותחים , ומבשלים כשעה.
חותכים את הירקות לחתיכות או טבעות, מוסיפים לסיר וממשיכים לבשל כשעתים עד לריכוך מלא של הבשר, את הירק והתבלינים מוסיפים בחצי שעה האחרונה לבישול.
טועמים את המרק ומתקנים את התיבול.
גיוון- למרק תימני, מוסיפים כף סחוג ירוק

בואי ללמוד ולהתמקצע בקורסי הבישול, הקונדיטוריה והעיצוב המקצועיים שלנו בקמפוס הקולינרי, בהם תלמדי בישול, קונדיטוריה, עיצוב אירועים ושזירת פרחים, עיצוב מזנונים ושולחנות, עיצוב מתנות, עיצוב ופיסול קולינרי, בטכניקות מקצועיות ובפרזנטציות מושלמות.

השאירו תגובה

כתיבת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

הקמפוס הקולינרי

ביה"ס הגבוה למקצועות הקולינריה
רח' גבעת שאול 40 ירושלים
טלפון: 02-6522227
office@cuca.co.il

טבחות

  • פרופשיונל שף
  • שף בריאות ויועצת תזונה
  • אמנות הבישול לגברים
  • בישול גורמה
  • מטבח עולמי

קולינריה

  • פטיסיירי שף
  • קונדיטורית בוטיק
  • קונדיטוריה מקצועית
  • עיצוב וקישוטי עוגות

עיצוב

  • עיצוב ופיסול קולינרי
  • עיצוב בארים ומתנות

הרשמה לניוזלטר שלנו

רוצה להיות ראשונה לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?

עיצוב האתר: פלטפורמה ADV | בנייה: שרי משי שטוב

© All rights reserved culinarycampus.co.il

×
×

עגלת קניות