אמפנדס תפו"א
במלית בשר

פינת המתכון של "מיט צויס" – חנות הבוטיק למבינים בבשר.

אמפנדס תפו"א במלית בשר

אמפנדס תפו"א במלית בשר

מתכון: ציפי כהן צילום: מנוחי הכסטר

כיסוני בצק ממולאים מטוגנים עשויים מבצק תפו"א, מתכון מנצח לגיוון בפסח, אמנם המנה מצריכה זמן התעסקות, אך התוצאה שווה את ההשקעה

חומרים:

לבצק:
2 כוסות מחית תפו"א עדיף מתפו"א אדומים (כ4תפו"א)
1 כוס קמח תפו"א
1 ביצה
כפית מלח

למלית:
250 גר' בשר טחון
בצל גדול קצוץ
סלסילה פטריות קצוצות
2 שיני שום קצוצות
100 גר' כבדים קצוצים
עגבנייה קצוצה
מלח ופלפל
2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. להכנת מחית תפו"א רצוי לאפות את תפוחי האדמה ולא לבשל אותם, או לבשל בקליפה כשתפוחי האדמה מקררים יש לקלף ולמעוך במועך תפו"א ולהעביר דרך מסננת.
  2. למחית תפו"א מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת בצק רך, אין צורך ללוש יותר מדי.
  3. להכנת המלית, מטגנים בצל להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים בחום גבוהה כדקה, מוסיפים את העגבניות ומטגנים היטב, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שמשנה את צבעו, מוסיפים את הכבדים והתבלינים וממשיכים לטגן ולערבב עוד כ2-3 דקות עד שהתערובת מוכנה, מכבים את האש, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח בקמת תפו"א, לעלה בעובי ס"מ. קורצים עיגולים עם קורצן או כוס גדולה. שמים כפית מהמלית הבשרית במרכז העיגול, בזהירות סוגרים את 2 הקצוות אחת על השני כמו לקרפלך ומהדקים את הקצוות, ניתן להדק מעט גם במזלג ליצירת גימור יפה יותר.
  5. מכינים כך את כל הכיסונים, מטגנים בשמן עמוק ומגישים מיד.
  6. אם נשאר מהכיסונים יש לטגן שוב או לאפות בתנור על מנת להשיב את הפריכות.

*לגיוון, ניתן להשתמש בבשר טחון ללא פטריות וכבדים ולחילופין למלית פרווה בפטריות ללא בשרים ועגבניות.

*ניתן לבשל את הכיסונים במים או מרק לקבלת קרפלך פסחיים.

*ניתן להשתמש בבצק להכנת קניידלך פסחיים שאינם שרויה.

השאירו תגובה

כתיבת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

הקמפוס הקולינרי

ביה"ס הגבוה למקצועות הקולינריה
רח' גבעת שאול 40 ירושלים
טלפון: 02-6522227
office@cuca.co.il

טבחות

  • פרופשיונל שף
  • שף בריאות ויועצת תזונה
  • אמנות הבישול לגברים
  • בישול גורמה
  • מטבח עולמי

קולינריה

  • פטיסיירי שף
  • קונדיטורית בוטיק
  • קונדיטוריה מקצועית
  • עיצוב וקישוטי עוגות

עיצוב

  • עיצוב ופיסול קולינרי
  • עיצוב בארים ומתנות

הרשמה לניוזלטר שלנו

רוצה להיות ראשונה לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?

עיצוב האתר: פלטפורמה ADV | בנייה: שרי משי שטוב

© All rights reserved culinarycampus.co.il

×
×

עגלת קניות

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים עד הבית

הקמפוס הקולינרי
בשיתוף חברת רוסולינג
מביאים לכם את המוצרים
הכי טובים, והכי איכותים
עד הבית

רוצה להיות ראשונה
לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?